Choose language
Other:

Våriga besöksmål

Våren är äntligen här och besöksmålen runt om Varberg öppnar upp en efter en och välkomnar besökare för våriga utflykter. Här listar vi några som håller öppet i påsk!

Öströö Fårfarm

Ta en tur ut i bokskogen, titta på de nyfödda små lammen som har börjat titta ut och ta en fika i det gröna.
Läs om Öströö Fårfarm Länk till annan webbplats.

Glassiga utflykter

Med vårsolen kommer även glass-suget! Besök någon av Varbergs populära glass-caféer som öppnar upp lagom till påsklovet. Garanterat en utflykt man får med barnen på. Till den 1 april har bland andra Rolands Kök & BarKulingen Glasscafé, Torggrillen Länk till annan webbplats. och Glasscafé Tre Toppar slagit upp portarna.

Vårvandra i Åkulla

Åkulla bokskogar är känt för sin vackra natur, många vandringsleder, utsiktsplatser och sjöar. Packa ryggsäcken med påskfika och upptäck den halländska naturen till fots!
Hitta till vandringsleder i Åkulla

Lekplatser i Varberg

För dom små kanske det passar med ett besök på någon av Varbergs roliga lekplatser i veckan. Spööökitetsparken vid Varbergs fästning är alltid ett säkert kort. En utflyktslekplats med temat lokalhistoria och spöken. På lekplatsen finns bland annat ett spökhus, fladdermöss, spökskog, konstgräsklädda fästningsväggar och studs- och hängmattor.
Fler lekplatser i Varberg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Golf

Varberg är en golftät kommun med banor som erbjuder park, hed, skog, kuperad terräng och seaside.
Hitta din favorit-bana

Naturum Getterön

Spana på fåglar och njut av den sköna naturen runt Naturum på Getterön. För att få ut mest av din fågelskådning är det bra om du har med dig kikare, fågelbok samt krysslista och penna. Men det går också fint att låna fågelskådningsutrustning på Naturum och ge dig ut på en upptäcktsfärd.
Läs mer om Naturum Getterön

Stättareds 4H-gård

Stättareds 4H-gård Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du besöka när det passar dig bäst. Gården är öppen alla dagar om året och du kan närsomhelst njuta av omgivningarna och hälsa på djuren. Du kan på egen hand titta på djuren i ladugården och i deras olika hagar och hägn även när gården är obemannad. Under påsken kommer de att anordna bland annat påskpromenad, ponnyridning och tur med häst & vagn.
Läs mer om påsken på Stättareds 4H-gård Länk till annan webbplats.

Pingvinen, is- och simarena

Upplev Varbergs nya is- och simarena Pingvinen! En helt ny mötesplats för motion, hälsa och lek i Varberg.

Här finns bad, ishall, gym och café under samma tak. I det nya badet finns en 50-metersbassäng med läktare, två multibassänger med höj- och sänkbar botten samt ett aktivitetsbad med vattenlek och rutschkanor. Här finns ett café som kan besökas både ifrån entréhallen och inne från badet. Varbergs ishall har byggts ihop med badet och är nu en del av Pingvinen. I det utbyggda gymmet finns plats för både gruppträning och enskild träning.
Läs mer om pingvinen Länk till annan webbplats.

Varbergs fästning

Upptäck fästningen! Gå runt på området, titta ut över havet och staden, fundera över vallgraven och kanonerna. En fästning byggd som försvar mot svenskarna (Halland har varit danskt under flera perioder) väcker frågor om ”vi och dom”, krig och fred, och situationen runt om i världen. Tänk på att vallarna är höga och trapporna branta – det är bra om barn håller en vuxen i handen.

Varbergs Fästning är mer än vad som syns utifrån – här finns också ett museum. Här kan du gå någon av de dramatiserade visningarna, kika på Bockstensmannen, ta en fika i cafét eller bara leva dig in i den historiska miljön.

Läs mer om Hallands Kulturhistoriska Museum Länk till annan webbplats.

Senast ändrad: 2022-04-06