Choose language
Other:

Lekplatser

I Varberg finns det lekplatser för alla åldrar. Lekplatserna skapar lekmiljöer som uppmuntrar alla barn till lek oavsett kön, ålder, bakgrund, förutsättningar eller funktionshinder.

Spööökitetsparken

Missa inte Spööökitetsparken som ligger vid Varbergs fästning. Det är en utflyktslekplats och har temat lokalhistoria och spöken. På lekplatsen finns bland annat ett spökhus, fladdermöss, spökskog, konstgräsklädda fästningsväggar och studs- och hängmattor.

Påskbergsskogens naturlekplats

I Påskbergsskogen, inte långt från Påskbergsskolan hittar du en naturlekplats med klätterställning och en trädkoja. Här finns gungor, hinderbana, redskap för balanslek och en slags upprättstående xylofon att spela musik på. Flera platser lämpliga för picknicken och små söta kojor att leka i.

Apelvikshöjds lekplats

Här finns en lekplats med klätterställning och studsmattor varav några nedsänkta. Snurrstol, gungställning och två klättertorn med rutschbanor. Båtar för de små, grävleksaker och bra med grönytor för spring i benen. Här finns även ett litet utegym för mamma och pappa eller så kan man bara njuta av havsutsikten.

Håstens utflyktslekplats

Här finns något för alla åldrar. Skateramp, pumptrack, parkour, en svingel (jättegunga) för de lite äldre. För de mindre finns det en tubrutschkana, studsmattor, hängmatta och en klätterställning som är inspirerad av dataspelet
”Donkey Kong”. Här finns också grillplats.

På Spåret i Tvååker

Välkommen till Tvååkers station, eller lekplatsen På spåret. Här hittar du gott om balans- och klätterredskap, gungor och ett tåg med tillhörande
”biljettkontor”. Litet utegym för mamma och pappa. Bra parkering i anslutning och nära till ett bageri.

432 00 Varberg

E-post: 0340 - 880 00
Telefonnummer: varbergdirekt@varberg.se

Senast ändrad: 2021-08-20