flygbild över golfbana

Golf i Varberg

Varberg är en golftät kommun och det är aldrig långt till första tee. Banorna är av olika karaktär - park, hed, skog, kuperat och seaside - och passar både nybörjare och singelhandicapare.
Hitta din favorit!

Golfklubbar

Varbergs GK Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Västra Banan

Västra Banans signum är stora ondulerade greener i en natur med hedkaraktär. När det blåser är det en riktig utmaning att hålla ihop spelet och komma in med ett gott resultat. I klubbhuset finns en populär restaurang med utsikt över 18:e hålet och en av sveriges mest välsorterade Golfstores. Hotellrum belägna i en separat byggnad och ställplatser för husbil och husvagn.

Östra banan

Östra banan är en vacker skogs och parkbana vid den trollska Grimsjön. Utsikten från tee på hål 12 är magiskt vacker! Utmaningen här är små ondulerade greener och på sina ställen smalt från tee.
Här bor du familjärt och trevligt i det nyrenoverade klubbhuset. Det finns plats för 16 övernattande gäster.

Klosterfjordens GK Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Klosterfjordens golfbana är till synes platt men det visar sig att den bär på både utmaningar och njutning. Höjdskillnader, vind, buskage, bunkrar och fina greener gör den till en mycket intressant golfbana.
I dagsläget finns här nio fina och väl preparerade hål med 18 alternativa utslag.
Banarkitekt är Rune Synnelius och han har tagit fasta vid de amerikanska snabba greenerna och lyckats ypperligt. En enkel putt blir lätt en utmaning på dessa välklippta och utvecklade greener – till förtret för många golfare.

Banan har en god variation i längd mellan hålen. Här får även långtslående spelare problem blåsiga dagar vilket kan ge nybörjaren stöd och bjuda upp till en tuff match!

Harabäckens GK Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Banan är öppen året runt med ordinarie greener. På klubben finns också två Full Swing simulatorer. Det är en härlig känsla att oavsett väder och vind kunna spela på någon av världens bästa banor, en spännande upplevelse för alla golfare.

De tolv första hålen på banan är av varierande karaktär; kuperat, skog och park. De sista sex hålen är en utmaning med flacka hål och mer vatten i spel.
Banan erbjuder en varierande och utmanande layout som måste upplevas!

Hofgårds GK Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Banan ligger ca 15 km öster om Varberg i Himleåns vackra dalgång. Halva banan spelas i ett öppet hedlandskap och halva i ett kuperat lövskogsområde som gränsar till Gässlösa Naturreservat, ett av Hallands vackraste bokskogs-reservat. Stenån/Himleån som rinner genom banan utgör naturliga vattenhinder på många av hålen.

Det är en golfbana som passar all. Det finns 5 olika tee med längd från 4000m till 6000m. Greenerna är relativt ondulerade.

Pay-and-play

Blixtorp Golfbana Länk till annan webbplats.erbjuder en niohåls Pay & Play bana, drivingrange samt ett komplett övningsområde för bunkerträning, chippning och puttning.

Senast ändrad: 2022-06-18