Choose language
Other:
flygbild över golfbana

Golf i Varberg Varberg

Varberg är en golftät kommun och här bor du i nära anslutning till första tee. Banorna erbjuder park, hed, skog, kuperad terräng och seaside. Hitta din favorit!

Golfklubbar

Varbergs GK:s Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Västra Banan

Västra Banan har som sina signum stora ondulerade greener och finns i en natur med hedkaraktär. När det blåser är det en riktig utmaning att hålla ihop spelet och komma in med ett gott resultat. Det gamla klubbhuset på Västra Banan är ombyggt och kan idag ta emot 24 övernattande golfare i trevliga moderna rum.

Östra banan

Östra banan är en vacker skogs och parkbana vid den trolska Grimsjön. Banan har genomgått en ombyggnad för att anpassa längderna på hålen från tee 44 för damer och seniorer. Här bor du familjärt och trevligt i det nyrenoverade klubbhuset. Det finns plats för 16 övernattande gäster.

Klosterfjordens GK Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Klosterfjordens golfbana är till synes platt men det visar sig att den bär på både utmaningar och njutning. Höjdskillnader, vind, buskage, bunkrar och väldigt fina greener gör den till en mycket intressant golfbana.
I dagsläget finns här nio fina och väl preparerade hål med 18 alternativa utslag.
Banarkitekt är Rune Synnelius och han har tagit fasta vid de amerikanska snabba greenerna och lyckats ypperligt. En enkel putt blir lätt en utmaning på dessa välklippta och utvecklade greener – ett förtret för många golfare.

Banan har en god variation i längd mellan hålen. Här får även den långslående spelaren problem den dagen det blåser, vilket kan ge nybörjaren stöd och ge en tuff match!

Harabäckens GK Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Banan är öppen hela året med ordinarie greener. På klubben finns också två Full Swing simulatorer. Det är en härlig känsla att oavsett väder och vind kunna spela på ca 60 av världens bästa banor, en spännande upplevelse för alla golfare.

De tolv första hålen på banan är av varierande karaktär, kuperat, skog och parkkaraktär. De sista sex hålen är en utmaning med flacka hål och mer vatten. Banan har en varierande och utmanande layout du måste uppleva!

Hofgårds GK Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Banan ligger ca 15 km öster om Varberg i Himleåns vackra dalgång. Halva banan spelas i ett öppet hedlandskap och halva i ett kuperat lövskogsområde som gränsar till Gässlösa Naturreservat vilket är ett av Hallands vackraste bokskogsreservat. Stenån/Himleån som rinner genom banan utgör ett naturligt vattenhinder på många av hålen.

Det är en golfbana som passar alla då det finns 5 olika tee med längd från 4000m till 6000m. Banan har 18 hål och summa par är 70. Greenerna är relativt ondulerade.

Kvaliteten på greener och spelytor tillhör de bästa i regionen, banan ger dig en golf- och skönhetsupplevelse utöver det vanliga oberoende av väder eller årstid.

Pay-and-play

Blixtorp Golfbana Länk till annan webbplats.erbjuder en niohåls Pay & Play bana, drivingrange samt ett komplett övningsområde för bunkerträning, chippning och puttning.

Senast ändrad: 2021-03-11