Choose language
Other:
  • Start
  • / Turistinformationen flyttar ut till kunderna i vinter

Turistinformationen flyttar ut till kunderna i vinter

Nu uppgraderar turistinformationen verksamheten och anpassar sig till besökarnas behov. I oktober 2018 vinterstänger butiken i Brunnsparken för att öppna igen till våren 2019.

Jo, det blir en uppgradering, för verksamheten stänger inte på något sätt bara för att butiken gör det. Istället möter vi människor mer flexibelt på olika platser och i nya kanaler. Under vintermånaderna då butiken är stängd arbetar vi intensivt med de digitala kanalerna, evenemangskalendern och visitvarberg.se. Genom att personalen inte är bundna till butiken ökar också tillgängligheten i telefon. 

För att möta upp där besökarna och behoven finns kommer vi att synas på större evenemang och även jobba med Infopoints – bemannade platser runt om i kommunen där turister och besökare rör sig. 

Utvecklingen från en fast turistinformationsbutik till nya modeller sker över hela landet och självklart vill Varbergs kommun följa med i tiden. Turister söker numera information på nätet via smartphones och besöken i butiken minskar stadigt. På vintertid är det väldigt få kunder som kommer in. Vid mätningar som genomfördes vintern 2017/18 (oktober-april) var ca 1800 ärenden knutna till köp av biljetter och krögarföreningens presentkort, men endast 180 frågor som rörde turism. 

- Utifrån detta känns det självklart att använda våra resurser mer effektivt och möta dagens kunder där de befinner sig, säger Maria Carlsson, ansvarig för turistinformationen i Varberg. Det här ger oss möjlighet att erbjuda ett modernare värdskap för destinationen Varberg. 

- Dialog med besöksnäringen i Varberg pågår året om, säger Martin Andersson, näringslivsdirektör i Varbergs kommun. Vi är beroende av ett gott samarbete med våra företagare och målet är att förändringen i öppettider blir en fördel även för dem, till exempel med funktionen Infopoints. 

För de som fortfarande vill köpa biljetter över disk kommer denna möjlighet att finnas på Kulturhuset Komedianten under vinterperioden – en ökad tillgänglighet för kunderna alltså. Krögarföreningens presentkort säljs sedan en tid tillbaka i ICA Kvantums förbutik. 

Senast ändrad: 2019-05-28