Apelviken

Tävlingar och quiz

Vad vore höstlovet utan en småläskig och spännande utmaning i mörkret? Delta i någon av våra spännande rundor under höstlovet.

Ficklampsjakten: Kan du lista ut meningen?

Ge dig ut på en spännande bokstavsjakt i mörkret där bara en UV-ficklampa kan leda dig närmare svaret. Hitta alla bokstäver och sätt ihop dom till en frågande mening. Skicka in lösningen samt svaret på vår fråga till turist@varberg.se. Berätta gärna varför du svarat som du gjort för att öka dina chanser att vinna. Tävla om en övernattning på ett av Varbergs mysigaste hotell. Glöm inte att ange namn och telefonnummer så att vi kan kontakta er vid en eventuell vinst.

Alla vinnare har blivit meddelade.
Rätt svar var: "Vad är du rädd för?" Samt att svara på frågan.

Läs våra tävlingsregler

Kaninrundan: Vad heter den magiska kaninen?

kanin

Gör vår lite kortare runda runt Kulturhuset Komedianten och lys dig fram till 6 bokstäver som ni kastar runt till rätt svar. Skicka rätt svar ihop med en liten berättelse om hur kaninen fick sitt namn till turist@varberg.se så är du med och tävlar om ett fint pris! Glöm inte att ange namn och telefonnummer så att vi kan kontakta er vid en eventuell vinst.

Alla vinnare har blivit meddelade.
Rätt svar var: "Zodiac" samt en berättelse om hur kaninen fick sitt namn.

Läs våra tävlingsregler

Bidragen ska vara inskickade senast den 6 november. Vi utser vinnare fredagen den 10 november.

Vi meddelar vinnarna via mail senast den 10 november.

UV-ficklampa

Använd UV-ficklampa för att upptäcka siffrorna och bokstäverna!
Du kan hämta din ficklampa på Torggrillen, Varbergs Stadshotell & Asia Spa, Hallands Kulturhistoriska Museum eller hos det magiska tåget. En ficklampa per sällskap gäller så att fler ska få uppleva ficklampsjakten.
Lämna sedan tillbaka ficklampan på samma plats som du lånade den eller i holken i Brunnsparken eller holken på Varbergs fästning.

Har du en egen UV-ficklampa? Ta gärna med den, då det är först till kvarn på de lampor som finns att låna.

Utlåning: Hallands kulturhistoriska museum, Varbergs Stadshotell & Asia Spa, Kulturhuset Komedianten, Torggrillen & på torget.
Starttid: Ficklampor och karta finns att låna från kl 17.00

Quiz i Visit Varberg appen

Ladda ner appen Visit Varberg och navigera dig genom Varbergs dunkla förflutna, en nervkittlande rundan som passar att gå i skymningen tillsammans med familjen. Svarar du rätt får du poäng och en ny fråga som tar dig genom Varbergs spännande historia och gator. Rundan funkar fint att gå med barnvagn och mindre barn.

Appen finns att ladda ner i App store Länk till annan webbplats. och Google play. Länk till annan webbplats.

Senast ändrad: 2024-03-18