Choose language
Other:
Varbergskortet höst/vinter 2019/2020

Pressmaterial & FAQ

Pressbilder

Här finns ett antal bilder som kan användas fritt i PR-sammanhang. Bildformatet passar för digitala kanaler. Vill du använda bilderna i trycksaker? Kontakta oss så skickar vi en bild med tryckkvalité.
Ange alltid fotograf Natalie Greppi vid publicering.


Tänk på att alltid skriva ut fotografens namn när du använder en bild.

Övrigt marknadsföringsmaterial

Vad är Rys och Mys?

Under höstlovet arrangeras ”Rys och Mys” i Varberg. En ljusupplevelse utomhus för barnfamiljer, där besökarna vandrar omkring mellan olika ljusinstallationer i centrala Varberg.

Temat för årets Rys och Mys är nordiska väsen där du får möta flera mystiska varelser. I mörkret träffar du bland andra Kraken, Näcken och Jätten... Kom och träffa våra väsen om du törs! Det blir en lagom läskig upplevelse för hela familjen under höstlovet när centrala Varberg och Varbergs fästning förvandlas till en förtrollad värld av ljus och mörker. Förra årets populära UV-ficklampstävling är också tillbaka med en ny historia, nya rundor och nya priser.

Frågor och svar

Är det gratis?
Ja.

När pågår det?
Höstlovet 2022.

Behöver man boka biljetter?
Nej man behöver inte boka för att gå ljuspromenaden.

VAR är Rys och mys?
Runt om i Varbergs stadskärna.

Kostar spöktåget något?
Det är helt gratis! Men tänk på att det kan bli kö när många spöktågsfantaster är sugna på att åka. Så klä er efter väder och tänk på att ta hänsyn till varandra.

Från vilken tid kan man se belysningen?
När mörkret faller.

Kan man vara utklädd varje dag?
Vi uppskattar alla som kommer utklädda varje dag under Rys och mys! Det är ni tillsammans med oss som skapar hela upplevelsen.

Hur mycket ström går åt till Rys och Mys och vad är kostnaden?
En uppskattning på den belysningseffekt som är förknippat med själva evenemanget är ca 11 kW. Det lyser ca 5 h per dag under 10 dagar, vilket motsvarar en energiförbrukning på ca 660 kWh. Om vi utgår ifrån ett genomsnittligt elpris på ca 3 kr/kWh motsvarar detta en totalkostnad på ca 2000 kr. Vi använder ledbelysning.


Kontakt

Frågor om projektet i allmänhet:
Lina Berntsson
lina.berntsson@varberg.se

Frågor om press och marknadsföring:
Magnus Thomson
magnus.thomson@varberg.se

Frågor om bild, film och text:
Sandra Arntsberg
sandra.arntsberg@varberg.se

Senast ändrad: 2022-10-04