Möjliggörare

Rys och mys är ett samarbete mellan många olika aktörer i Varberg som strålat samman för att skapa ett unikt event för våra besökare.

2023 års möjliggörare:

Klass 2A på Trönningeskolan har på temat ”Den förtrollade staden” skapat med sina fötter och händer som form. Resultatet kan ses på Kafé längan och på Tullhuset.

Estetiska programmet dans klass 1 och 2 – Falkenbergs gymnasium uppträder under invigningen den 27/10 med ny koreograferad dans till nyskriven musik för projiceringar på Borggården.

Saba Award

loga för saba award

Rys och Mys har vunnit första pris för bästa kultur- och näringslivssamarbete i tävlingen Swedish Arts and Business Awards 2022. Priset delades ut i Borås på Textile Fashion Centre, av juryns hedersordförande Prins Carl Philip.

Juryns motivering:

"Hallands kulturhistoriska museum, Varberg Energi AB och Varbergs kommun har skapat ett utomhusevenemang som syftar till att öka museets och Varbergs fästnings attraktionskraft, och staden som destination under lågsäsong och årets mörkaste tid. Fästningen och staden ljus- och ljudsätts och historiska och kunskapsevenemang har aktiverat staden, gett många besökare och på ett kreativt sätt spridit kunskap till unga och gamla. Evenemanget pågår fortsatt och har blivit en veritabel succé."

Senast ändrad: 2024-03-18