Åkulla

Invigning

Fredagen den 27 oktober invigs Rys och Mys på Varbergs torg. Kom och upplev när belysningen tänds upp, dansa dig varm på vårt magiska utomhusdisco, få en ansiktsmålning och upplev en sprakande eldshow.

Kom gärna utklädd till den traditionella maskeradpromenaden, där våra fackelbärare leder er genom Varberg upp till Varbergs fästning. Nyhet för i år är att promenaden går via Komedianten och genom Engelska parken innan färden fortsätter genom Spööökitetsparken, förbi Tullhuset, Kallbadhuset och upp genom valven till Varbergs fästning och avslutning med Borggårdens magi. Längs vägen väntar olika överraskningar och möten med spännande gestalter.

Välkomna till en spännande invigning för små och stora!

Den 27 oktober är det premiär för Rys och mys 2023. Den populära invigningen sker på Varbergs torg och är startskottet för 10 dagars höstlovsaktiviteter.

Program

När skymningen faller tänds belysningen upp. Kom och dansa dig varm på vårt magiska utomhusdisko, få en ansiktsmålning och upplev en sprakande eldshow!
Plats: Varbergs torg

Ficklampsjakten

Låna en UV-ficklampa och gå den lilla eller stora rundan i stadskärnan när månen står som högst.

Utlåning: Hallands kulturhistoriska museum, Varbergs Stadshotell & Asia Spa, Kulturhuset Komedianten, Torggrillen & på torget.
Starttid: Ficklampor och karta finns att låna från kl 17.00

Ansiktsmålning

Under invigningen på Varbergs torg kommer Varbergs Bostad vara på plats med ansiktsmålare. Förbered dig redan nu på om du vill bli en fjäril, fladdermus eller varför inte Spiderman.
Plats: Varbergs torg
Tid: 17.00

Magiskt utomhusdisco

Årets bästa disco för barn under stjärnorna, Dance Loungen! Klä ut dig till ditt
läskigaste jag eller bara glittra som du är. Dansa in årets Rys och Mys med oss. Arrangeras i samverkan med Studieförbundet Vuxenskolan och dansledare från
Dansstudion.
Plats: Varbergs torg
Tid: 17.00

Godisregn

Varberg för Liv bjuder på godisregn.
Plats: Varbergs torg
Tid: 18.15

Dansuppvisning

Elever från kulturskolan tar över torget med dans!
Plats: Varbergs torg

Sprakande eldshow

Förbered dig på eldmagi! Se en glödande show som sprider både värme och
stämning i höstnatten.
Plats: Varbergs torg

Det magiska tåget

Hoppa ombord på en magisk färd som tar dig från Sjöallén längs fästningen, genom stenbrottet och tillbaka till Sjöallén. Tåget är gratis.
Plats: Sjöallén
Tid: 17.00-21.00

Ponnyridning, kaninjakt och sagostund

Komedianten är ett nytt område i år under Rys och Mys och
riktar sig till de allra minsta. Här kan du med hjälp av UV-ficklampa hitta den magiska kaninen? Kom och lyssna till lagom läskiga spökberättelser. Under invigningskvällen kan ni också rida på en magisk enhörning runt Brännvinsringen (1 runda per barn). Passa också på att ta en fika på Café Kornet.
Plats: Komedianten
Tid: 19.00-21.00

Maskeradpromenad

Mystiska fackelbärare leder oss genom staden upp till Varbergs fästning. Nyhet för i år är att promenaden går via Komedianten och genom Engelska parken innan färden fortsätter genom Spööökitetsparken, förbi Tullhuset, Kallbadhuset och upp genom valven till Varbergs fästning och avslutning med Borggårdens magi. Längs vägen väntar olika överraskningar och möten med spännande gestalter.
Plats: Varbergs torg
Tid: 19.00

Ljusdans på Borggården

Grand finale är att ta sig upp genom valven och se hur Varbergs fästning förvandlats till sitt rysligaste och mysigaste jag. Här väntar överraskningar och stämningsfull belsyning i varje hörn. Missa verkligen inte ljus och dansuppvisningen och årets projicering inne på Borggården.
Tid: 19.30, 20.00, 20.30

Laserkonstverk över himlen

Vi avslutar kvällen med ljuskonstverket Transmission - en grön laser som syns på flera mils avstånd. Konstnär: Aleksandra Stratimirovic.
Plats: Himlen över Världsarvet Grimeton
Tid: 21.00

Senast ändrad: 2024-03-18