Julgran

Händer på Varbergs fästning

Under höstlovsveckan förvandlas Varbergs fästning till en förtrollad värld av ljus och mörker. Här väntar magiska upplevelser och spännande äventyr inuti den medeltida borgen.

Bockstensmannens ansikte.

Hallands kulturhistoriska museum Länk till annan webbplats. bjuder in alla barn med familj och vänner till att följa med på spännande ljusvandring genom valv och i underjordiska gångar. Besök museet och sök svaren på Bockstensmannens gåta, fyndet från medeltiden som aldrig slutar att fascinera och engagera både barn och vuxna eller samla mod och följ med på Lys och Rys, ett spännande äventyr i de underjordiska gångarna.

Lys och rys - fästningens gömda skatt

En gammal sägen berättar om en kung som för länge sedan gömde en skatt på Varbergs fästning. Enligt sägnen vaktas skatten av mystiska väsen. Följ med assistent Müsling ner i fästningens underjordiska gångar på jakt efter glömda väsen och gömda skatter.

Ålder

Från 6 år i vuxet sällskap.

Pris

60 kr per person.

Mer information om Lys och Rys och köp av biljetter. Länk till annan webbplats.

Evenemanget äger rum utomhus och är ett samarbete mellan Varbergs kommun, Hallands Kulturhistoriska Museum, Varberg Energi, Varbergs Fastighets AB, Statens Fastighetsverk och Varbergs Sparbank genom Sparbanksstiftelsen.

Senast ändrad: 2023-09-08