Choose language
Other:

Händer i centrum

De rysliga aktiviteterna hittar du på många olika platser runt centrum under Rys och mys tio dagar. Lek och bus, mörker och ljus - här finns mycket att göra under höstlovet!

Ljusupplevelse i höstmörkret

Med olika färger, mönster och totalt ca 300 lampor dekorerar vi ytor runt om i stan med olika budskap. Fönster kommer att lysas upp med ljusteknik från 1600-talet och hypermodern ljusteknik kommer att projicera verklighetstrogna upplevelser. Detta sker i kombination med skuggteknik samt LED-teknik.

Ta del av denna ljusupplevelse när gammal teknik möter ny och mystik uppstår i landet mellan mörker och ljus!

Spöktåget

Spöktåg längs Varbergs strandpromenad i mörker

En nyhet i år är ”Spöktåget” som från Societetsparken går längs hela Strandpromenaden och sedan vänder på Destination Apelvikens camping. Vi kan utlova en spännande tur, för dig som vågar hoppa på...

Tåget går fredag & lördag 29+30 oktober & 5+6 november.
Tider & hållplatser för avgång:

17.00

Solviken

17.30

Sjöallén

18.00

Solviken

18.30

Sjöallén

19.00

Solviken

19.30

Sjöallén


Läs mer om Spöktåget Länk till annan webbplats.

Spöktivolit

Häst i tivolikarusell.

Busigt, spännande och lite lagom läskigt för de allra minsta.

Du hittar tivolit i Brunnsparken fredag & lördag 29+30 oktober & 5+6 november.
Fredag 12.00-18.00 & lördag kl 10.00–15.00.

Spööökitetsparken

Spööökitetsparken i mörker

Tänk vad spännande att klättra, gunga och studsa när mörkret sakta faller. Spööökitetsparken i Societetsparken är en utflyktslekplats som har temat lokalhistoria och spöken. På lekplatsen finns bland annat ett spökhus, fladdermöss och en spökskog att busa i. Ett måste att stanna till på under kvällens kusliga promenad.

Värm er med en bit mat!

Halloweenpaj

Efter en ryslig promenad i höstmörkret kan det vara gott med en bit mat på en mysig restaurang eller café. Spana in restaurangutbudet och hitta vad som passar er bäst!

Shoppa

Innan mörkret faller och det är dags att spana in all kuslig belysning kan det vara trevligt med en shoppingrunda runt stadskärnans alla mysiga butiker.
Här hittar du lite tips shopping i centrum Länk till annan webbplats.

Tävlingar

Ficklampa

Kattjakten

Ge dig ut på en spännande bokstavsjakt i mörkret, där bara en UV-ficklampa och bra detektivförmåga kan guida dig till det kusliga svaret. Låt tassarna visa dig vägen, hitta de 10 bokstäverna och rassla om det till ett spöklikt ord.
Läs mer om tävlingen

Instagramtävling

Ta din rysmysigaste bild från ditt besök på Rys och mys, ladda upp i ditt Instagram-flöde och tagga den med #rysochmys så har du chansen att vinna en övernattning på Fästningens rum vid havet! Glöm inte att följa vårt Instagramkonto @visit_varberg för att delta i tävlingen.
Läs mer om tävlingen

Karta över området för Rys och mys
Senast ändrad: 2021-11-04