Choose language
Other:

Vårvandring

Packa väskan och ge dig ut i naturen. Påsken bjuder på vårväder i Varberg! Varbergs inland har otroligt vacker natur och det finns en hel del vandringsleder man kan ta del av och upptäcka. Tips är att besöka Åkulla bokskogars många stigar och leder eller en ta en tur norr om Varberg till Kungsjölederna där du kan välja på nio olika turförslag för en härlig dagsvandring. Pausa vid någon av de nya fina rastplatserna och njut av vackra vyer bland sjöar och skog.

Åkulla bokskogar

Åkullas vackra bokskogar har 50 km2 vandringsleder, flera naturreservat och många sjöar. Här finns tolv vandringsstigar som är jämt fördelade i området och är från 1,6 till 6 km långa. Alla är mycket väl markerade och tänkta för barnfamiljer och hundägare som vill ut i naturen - så du behöver inte vara rädd för att villa bort dig i skogen! Utöver den detaljerade märkningen finns en faktabroschyr med karta över varje stig.

Faktabroschyr

Faktabroschyren finns på Turistinformationen och på besöksanläggningarna i området, som också i många fall är startplatser.

Startplatser

MC- och Motormuseet Flähult, Åkulla Outdoor Resort, Vandrarhemmet Bråtadal, Ästad Vingård, Skogsbostigen vid Hiaklitt, Näsetstigen, Bockstens mosse, Skärbäck och Öströö fårfarm.

Läs mer om Åkulla bokskogar

Kungsjölederna

Kungsjölederna erbjuder vandring och övriga friluftsaktiviteter i området kring sjön Tolken mellan Gunnarsjö och Kungsäter. Varför inte göra en utflykt på cykel längs monarkleden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och avsluta med ett dopp i Agnbäck? Sen kan du fortsätta vandra på Kungsjölederna och njuta av allt naturen har att erbjuda.

Här hittar du en karta över området Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer om Kungsjölederna här: http://kungsatersbygden.se Länk till annan webbplats.

Senast ändrad: 2022-03-11