Choose language
Other:

Fram med cykeln!

Pumpa däcken, putsa av sadeln och se till att cykeln är redo! För nu är det cykelsäsong på riktigt och det firar vi med att våra hyrcyklar kommer ut på gatorna igen och med cykelfest på stan!

Varbergs hyrcykelsystem

Den 14 april ställs cyklarna ut för säsongen, redo för att ta dig runt i staden på ett hållbart och hälsosamt sätt.

Såklart i cykelstaden Varberg är det cyklar från den lokala cykelfabriken Cykleurope som rullar på gatorna. De är lätta att upptäcka med sina klara färger i turkos och orange. Cykeln hyrs genom systemet Donkey Republic och appen kan laddas ner i både Android och Iphone. Du kan lätt scanna QR-koden nedan för att ladda ner appen.

På utvalda ställen runt om i Varberg finns platser där du kan hämta och lämna din hyrda cykel.

Läs mer om hur och var du kan hyra en cykel

Upplev Varberg på cykel med vår nya app!

Under skärtorsdagen är det premiär för vår nya app med cykelrundor och stadsvandringar. Upptäck nya spännande turer på cykel och passa på att stanna vid mysiga besöksmål och andra Varbergspärlor.

Vi finns på plats i Brunnsparken den 14 april mellan 12.00-20.30. Här kan du ladda ner appen och få mer info om cykel och upplevelser.

Cykelshow i Brunnsparken

Kom och titta när Andreas "Andy" Lindqvist kör trickcykling på BMX !
Andreas är en legend inom BMX-sporten och Sveriges kändaste BMX cyklist. Han har två förstaplaceringar i VM och fyrfaldig Guinness världsrekordhållare. Andreas har även stadigt figurerat i media dels som atlet på dom flesta kanaler, allt från Tips Extra SVT -1991 till Talang, Fångarna på fortet m.m, men även som programledare och öppningsakt både i Melodifestivalen och Eurovision Song Contest, så klart inte som sångare utan på sin cykel.

Prova på-aktiviteter i Brunnsparken

Alien Bikes:
Namnet talar för sig själv. Här kan du prova dom mest konstiga & roliga cyklar. Allt från mini cyklar till höghjulingar . En aktivitet för hela familjen och alla åldrar så länge man kan cykla.

Trafikcykelbana:
Låt dem minsta komma och prova trafikcykelbanan i miniatyrformat med trafikljus, övergångsställe och trafikskyltar. Barnen får på ett roligt sätt träna grundläggande trafikregler på cykeln. De kan köra på sin egen cykel eller för att göra det hela ännu roligare - låna en minibmx eller minimtb som finns på plats.
Lämpligt för barn upp till 15 år.

Stegatorget

12.00-18.00 - Erlan Cykel & Sport bjuder in till en "minimässa". Träffa utställare och passa på att testa någon av vårens alla nya modeller! Tävling i pumptracken - öppen för alla som vill vara med!

Kom och testa E-cykling från Wahoo, democyklar från Crescent, Monark, Specialized, Bianchi, Cube & Batavus som finns på plats för provkörning.

13.00-17.00 Utmaning i pumptracken, för alla vuxna och barn. Pris till de tre främsta deltagarna som lyckas bäst.
14.00 & 16.00 Democykling i grupp, testa navigering med Wahoo cykel GPS, provcykla elcyklar.

Senast ändrad: 2022-04-01