Choose language
Other:

Bikes & BBQ

Välkommen till årets första grillfest! I Brunnsparken från kl 12 på skärtorsdagen blir det grillat både till lunch, fika och middag. Dessutom blir det cykelshow, livemusik, fyrverkerier och mycket mer!

Foodtrucks

Foodtrucks från bl a Hell Yeah BBQ, Nami och Grappas ölvagn finns på plats mellan 12.00-20.30 med mat och dryck för att kicka igång grillsäsongen 2022!

Cykelshow

Kille som trickcyklar på BMX-cykel

Kom och titta när Andreas "Andy" Lindqvist kör trickcykling på BMX!
Andreas är en legend inom BMX-sporten och Sveriges kändaste BMX cyklist. Han har två förstaplaceringar i VM och fyrfaldig Guinness världsrekordhållare. Andreas har även stadigt figurerat i media dels som atlet på dom flesta kanaler, allt från Tips Extra SVT -1991 till Talang, Fångarna på fortet m.m, men även som programledare och öppningsakt både i Melodifestivalen och Eurovision Song Contest, så klart inte som sångare utan på sin cykel.

Prova på-aktiviteter

Alien Bikes:
Namnet talar för sig själv. Här kan du prova dom mest konstiga & roliga cyklar. Allt från mini cyklar till höghjulingar . En aktivitet för hela familjen och alla åldrar så länge man kan cykla.

Trafikcykelbana:
Låt dem minsta komma och prova trafikcykelbanan i miniatyrformat med trafikljus, övergångsställe och trafikskyltar. Barnen får på ett roligt sätt träna grundläggande trafikregler på cykeln. De kan köra på sin egen cykel eller för att göra det hela ännu roligare - låna en minibmx eller minimtb som finns på plats.
Lämpligt för barn upp till 15 år.

Vår nya app lanseras!

Testa vår nya app som har premiär! Ladda ner och ta del av spännande cykelrundor och besök våra pärlor runt om i Varberg. Äger du ingen egen cykel så finns personal från turistinformationen på plats och visar hur du går tillväga för att hyra en av Varbergs turkosa hyrcyklar som finns uppställda på olika platser i stan.

Varbergs hyrcykelsystem

Hyrcyklarna sätts ut för våren och sommaren. Passa på att ta en premiärtur!
Läs mer om hyrcykelsystemet

Ansiktsmålning för barn

Varbergs Bostad finns på plats med ansiktsmålning för alla barn.

På scen!

DJ spelar musik under dagen, det blir livemusik med Torquedos, trickcykling, dansuppvisningar och godisregn för barn.

Stegatorget

12.00-18.00 - Erlan Cykel & Sport bjuder in till en "minimässa" ovanför Varbergs torg på Stegatorget. Träffa utställare och passa på att testa någon av vårens alla nya modeller! Tävling i pumptracken - öppen för alla som vill vara med!

Kom och testa E-cykling från Wahoo, democyklar från Crescent, Monark, Specialized, Bianchi, Cube & Batavus som finns på plats för provkörning.

13.00-17.00 Utmaning i pumptracken, för alla vuxna och barn. Pris till de tre främsta deltagarna som lyckas bäst.
14.00 & 16.00 Democykling i grupp, testa navigering med Wahoo cykel GPS, provcykla elcyklar.

Festen fortsätter på Varbergs torg

När ni har njutit av god mat, cyklar och musik är det dags att vandra bort mot torget för att spana in påskfyrverkeriet! Uppskattat lågfyrverkeri som utförs av Chalmers Pyrotekniska Kommitté på Varbergs torg klockan 21.00. Sceneffekter och fyrverkeripjäser synkroniseras med musik med ett urval av kända låtar.

Tider under dagen:

Torget
07.00- 15.00 Torgmarknad

Brunnsparken
12.00-20.30 Foodtrucks, DJ och aktiviteter

15.00 Dansuppvisning

15.15 BMX show - Andreas ”Andy” Lindqvist

15.45 Dansuppvisning

16.00 Godisregn & DJ

16.30 BMX uppvisning

17.00 Torquedos spelar

17.30 BMX uppvisning

18.00 Torquedos spelar

18.30 BMX uppvisning

19.00 Chilli challenge

19.30 DJ - loungemusik

20.15 Torquedos spelar

20.35 Vi går mot torget

Stegatorget
12.00-18.00 Minimässa på Stegatorget

13.00-17.00 Tävlingar i Pumptracken

14.00 & 16.00 Democykling i grupp

Torget
21.00 Fyrverkerier

Senast ändrad: 2022-04-08