Choose language
Other:
  • Start
  • / Parkering & P-skiva

Parkering & P-skiva

Det är gratis att parkera i Varberg. P-skiva ska användas om inget annat anges.

Varbergs kommun har generösa parkeringsvillkor och här används parkeringsskiva, P-skiva, vilket innebär att det är gratis att parkera på kommunala parkeringar.

De längsta uppställningstiderna i Varberg är i allmänhet 24 timmar. På vissa ställen är det kort parkeringstid. Det gäller särskilt i centrum, där det oftast krävs parkeringsskivalänk till annan webbplats på platser som är tidsbegränsade 1-10 timmar.

I centrala Varberg finns det fyra parkeringshus, dessutom en rad parkeringsplatser runtom i staden på öppen mark.

Sluta leta - använd våra parkeringshus

Parkera i något av våra fyra parkeringshus med över 1000 parkeringsplatser, bara någon minut från Varbergs torg.

P-hus Briggen

Briggen ligger väster om Varbergs station på Östra Hamnvägen, centralt men vid sidan av stadskärnan i Varbergs hamnområde. I parkeringshuset gäller 10-timmarsparkering.

Om du vill stå längre finns betalparkering och längsta parkeringstid är femton dygn.
Nattparkering enstaka nätter: 30 kr/natt
Nattparkering under en månad: 350 kr/månad
Långtidsparkering max femton dygn: 80 kr/dygnet
Maxhöjd: 2,1 meter

Parkeringshus Kyrkoherden

Kyrkoherden ligger i centrumkärnan och har infart både från Bäckgatan och Prästgatan. I parkeringshuset gäller tre timmar med p-skiva.
Maxhöjd: 2 meter

Parkeringshus Lorensberg

Lorensberg har infart från Östra Vallgatan och Sveagatan. I parkeringshusethuset gäller tre timmar på entréplan och tio timmar på nedre plan med p-skiva. Det finns också möjlighet att parkera över natten mot betalning.
Nattparkering enstaka nätter: 30 kr/natt
Nattparkering under en månad: 350 kr/månad
Maxhöjd: 2 meter

Parkeringshus Kanngjutaren

Kanngjutarens parkeringshus ligger på Snidaregatan. I parkeringshuset gäller tre timmar med p-skiva. Det finns också möjlighet att parkera över natten mot betalning.
Nattparkering enstaka nätter: 30 kr/natt
Nattparkering under en månad: 350 kr/månad

Frågor om parkeringshusen besvaras av Varbergs Fastighets AB. länk till annan webbplats Deras telefonnummer är 0340-50 60 00.
Maxhöjd: 2,1 meter

P-hus Trädgården

Trädgården ligger i centrum vid Galleria Trädgåren med infart från Bäckgatan och Södra Hamnvägen. Från parkeringshuset finns entré direkt in till gallerian. I p-huset gäller 3 timmar.
Det finns också möjlighet att parkera över natt mot betalning.
Maxhöjd: 2 meter

P-skiva

En p-skiva kostar 20 kronor och säljs i flera butiker samt på Turistinformationen. Har du redan en p-skiva från någon annan ort går den lika bra att använda. Om inget annat anges på parkeringsplatsen är det fri parkering i 24 timmar med p-skiva.
Om du inte har p-skiva och inte har möjlighet att köpa en så kan du skriva en lapp där du anger ankomsttiden för parkeringen som ska ligga synligt i vindrutan.

Senast ändrad: 2019-07-18