Choose language
Other:
  • Start
  • / Nytt på matfronten

Nytt på matfronten

I Varberg finns en skön blandning av nya och väletablerade ställen.
Här är några av sommarens nyheter, och även några klassiker i ny regi.

Wenners Bistro & Bar

Wenners Bar & Bistro är ett härligt litet ställe med avkopplande miljö beläget i hörnet på stora torget i Varbergs centrum. Här erbjuds du allt från frukost till vällagad husmanskost. Baguetter, mumsiga sallader och fika med ett stort utbud av kakor och pajer. A´la carteservering till kvällen med fullständiga rättigheter för den som önskar sig något gott att dricka. Självklart erbjuds de små en barnmeny utöver vanliga menyn.

Deilig

Hos vinbaren Deilig står livets goda i form av mat, dryck
och umgänge i fokus. En cocktailmeny som avslutas med ett brett utbud av alkoholfria alternativ, ackompanjerat av jazz och blues på LP-spelaren. En mötesplats att trivas på, oavsett om det är en after work mitt i veckan eller storfirande.

La Casa Di Pietra

Det charmiga Stenhuset blir återigen Italiensk trattoria. Med ingång från Prästgatan, endast ett stenkast från torget, ligger detta anrika stenhus från 1600-talet. Här känner du av den unika mixen av historia och medelhavsträdgård då huset förvandlas till en Italiensk trattoria även denna sommar! Upplev underbara sommarkvällar i skön miljö och njut av bland annat goda stenugnsbakade pizzor, svalkande drycker och Italiensk musik.

Sikta Glasseria

Nu välkomnar Johnssons Gård ytterligare ett tillskott som bidrar till innergårdens mysiga atmosfär. Det är Sikta Stenugnsbageri som utökar med en glasseria med egentillverkad glass.

Sipp n Dipp

Bubbelte är nya favorit-drycken för många i Varberg. Sipp N Dipp erbjuder Slush, Bubbelte, kaffe med mera. Bubbelte kommer ifrån Taiwan och har nu tagit sig hela vägen till Varberg. Många som innan inte kände till bubbelte kommer nu varje dag och vill testa en ny smak.

Bryggan 30 Butik & Café

Butiken säljer egenproducerade varor från sin sömnads- och återbruksverkstad, fairtradevaror, marmelad, fröknäcke och kakor från Bryggans bageri. I caféet erbjuds kaffe och te, kulglass, fikabröd, smörgåsar och sallader. När du handlar här tar du även del av Varbergs församlingsarbete med att stötta människor som på något sätt står utanför arbetslivet och är i behov av arbetsträning eller språkträning. Caféet hittar du på Östra Långgatan 30.

Nicos Crêpes

Lunch, efterrätt eller fika? Nicos crêpes foodtruck erbjuder rykande färska crêpes som kan vara både söta och matiga. Är du sugen på något sött kan du fylla din crêpe med Nutella, jordgubbar, bananer, ananas, glass och grädde. Den mer matiga varianten kan fås med bland annat skinka, spenat, svamp och olika ostar. Se när din mat tillagas och avnjut så färsk crêpe som det bara går!

Varberg Cruise Line

Härliga kryssningar och upplevelser på Kattegatt med färska skaldjur och utsikt mot vackra Varberg. Kryssningarna varierar i längd och riktning och du kan följa med på både lunchkryssning och skaldjurskryssning. På båten, som ligger i Varbergs innerhamn, finns inte mindre än två restauranger samt take away. Du kan också chartra fartyget med besättning för företagsevent, vigsel, högtidsfirande, after work, after beach med livemusik etc.

Strömma Farmlodge glasscafé

Strömma har man inför som-maren utökat verksamheten med ett glasscafé eftersom efterfrå-gan på just glass var så stor. Här finns stora utrymmen med platser både inomhus och utomhus. Glassen är närproducerad då den kommer från Siaglass. Det ska vara kul att äta glass för både stor som liten och Strömma bjuder in till en fin och avkopplad stund - en härlig upplevelse av landet.

Oscars Streetfood

Klassiska nöjespalatset Oscars Restaurant & Sports bar utökar nu med en foodtruck som kommer att flytta runt i Varberg under sommaren och servera goda napolitanska pizzor.

Våffleriet

I Våffleriets söta foodtruck finns nygräddade belgiska våfflor med både söta och salta toppings. Menyn är säsongsbaserad och passar också den som äter vegansk, gluten- eller laktosfri kost. Håll koll på sociala medier för att veta var de befinner sig.

Jippies Verandas glassvagn

Jippies veranda är en mysig liten restaurang med utsikt över havet i fina Kärradal, en mil norr om Varberg. Nu har de utökat med en glassvagn nere vid havet där du kan frossa i god lokalproducerad kulglass vid de nya bänkborden – och kanske avsluta med en runda fotbollsgolf?

Bar Munken

Två trappor upp, förbi det vackra trapphuset på Varbergs Stadshotell & Asia Spa finner du cocktailbaren Bar Munken. År 1925 var stadshotellet inte bara hotell, utan även systembolag, stadshus, bokhandel, brandkår med mera. Många arbetade, bodde och roade sig i samma hus. 120 år senare sitter du fortfarande lika gott här, i den unika miljön. Beställ in en cocktail, en klassisk drink eller en god kaffedrink efter maten och blicka ut över Varbergs Torg. Vill du hellre ta ett glas vin eller öl finns självklart även det på menyn.

Varbergs Tropikarium café

Efter ett besök bland apor, ödlor och ormar i regnskogen kan det vara skönt med lite uppfriskning! Slå er ner i det lilla caféet och njut av allt från glass och slush till kaffe, läsk och småkakor för att sedan ta ett varv i souvenirshopen.

Senast ändrad: 2021-07-02