Choose language
Other:

Kustlov

Vattnet finns i vårt DNA, närvarande i både aktiviteter och naturupplevelser året runt. Nu laddar vi för ett spännande och säkert sportlov nära kusten för hela familjen. Testa på ett vinterbad i havet, promenera längs vattnet, grilla dagens lunch och lek i Varbergs största sandlåda.

Två människor som går i badrock mot havet

Kallbad

Det är grått, det är kallt, det är mörkt. Så hur gör vi sportlovet lite mer njutbart? Jo, med kallbad! I Varberg är det ett känt fenomen och kanske inte så galet som det för många låter. Kalla bad har visat sig ha en bra effekt både på den fysiska och psykiska hälsan.
För er som är riktigt modiga; gör som en riktig Varbergare och bada naken! På damernas (Skarpe nord) och herrarnas (Goda hopp) är det nakenbad som gäller. Förutom nakenbaden så finns det badstege även vid Varbergs kusthotell och Kallbadhuset.
Här är några tips inför kallbadet

Man som åker skidor i Åkulla

Åk skidor och vandra i Åkulla

Åkulla bokskogar är känt för sin vackra natur, många vandringsleder, utsiktsplatser och sjöar. Dessutom kan du även åka längdskidor på konstsnö här under vintermånaderna. En exotisk företeelse på dessa breddgrader!

skridskoskydd

Skridskoåkning på vallgraven

Det är många som fått upp ögonen för skridskoåkning utomhus den här vintern och även i Varberg har många pölar fryst till is som nu lämpar sig fint för skridskoutflykt. En unik plats att åka på just nu är vallgraven intill Varbergs fästning - garanterat instagramvänlig.
Fler skridskoplatser samt pulkabackar i trakten. Länk till annan webbplats.

Varbergs fästning i snö

Spännande quiz både inne och ute

Även om museet måste hålla stängt under lovet på grund av covid-19 kan du besöka en av utställningarna med hjälp av en dator, läsplatta eller telefon! Klicka dig runt i utställningen “Rädd?” och leta efter svaren på frågorna i deras sportlovsquiz Länk till annan webbplats.. Här finns också chans att vinna fina priser.

Du kan också ta med dig familjen och en telefon och börja jaga quizfrågor ute på fästningsområdet Länk till annan webbplats.! När du svarat på en fråga får du veta var nästa finns. Du kan välja mellan ett spår för de yngre och ett annat för de lite äldre.

Kille som åker skateboard på vintern

Vinterskate

Varför inte utnyttja faktumet att Varberg sällan har snö?
Så länge det är snöfritt så håller faktiskt Varbergs skateboardarena öppet under vintern och du kan med glädje njuta av skate utan is och slask.

Barnens badstrand

Kom och lek i Varbergs största sandlåda - Barnens badstrand

Vem sa att en dag på stranden bara funkar på sommaren? Kanske är barnen inte riktigt lika sugna på att bada men ta med hink och spade och ni har största sandlådan i stan. Bara fantasin sätter gränserna. Dessutom finns det en klättervägg, gungor och fin utsikt över både Kallbadhuset och Varbergs fästning.
Fler lekplatser i Varberg hittar du här Länk till annan webbplats.

Varbergs strandpromenad

Krispig promenad längs havet

Njut av promenad, löpning eller cykel längs vår berömda strandpromenad. Från Kallbadhuset i norr till Apelviken i söder har du fyra härliga kilometer på dig att få välgörande havsluft med en oslagbar utsikt.

Marshmallow som grillas över öppen eld

Grilla din lunch

Ta med familjen på en grill-utflykt. I Varbergs kommun finns flera mysiga ställen att välja på, se grillplatserna utmarkerade på www.karta.varberg.se. Länk till annan webbplats. Alla grillplatser är utrustade med en stadig grill. Vid de flesta platserna finns även ett bord och sittplatser. Ta med dig egen ved eller grillkol (det finns ingen vedhög på plats). Tänk på att släcka grillen ordentligt efter användning och lämna platsen lika fin som den var när du kom.

löpning på skogsstig

Håll nyårslöftet utomhus

I Varbergs kommun finns ett flertal motionsspår Länk till annan webbplats.. Spåren är lika trevliga för löprundan som för promenaden. Utmed några av spåren finns utegym, som kan komplettera träningen. Centralt i Varberg ligger Påskbergsskogen där flera stationer finns att välja på och längs havet vid Varbergs Kusthotell finns också ett utegym att prova på.

Fler sportlovsaktiviteter under v.8 hittar du på varberg.se/lov Länk till annan webbplats.


Sova över i Varberg

För den som vill övernatta erbjuder många av Varbergs mysiga hotell olika paket under lov-veckorna.

Varbergs Stadshotell & Asia Spa

På Varbergs Stadshotell & Asia Spa hittar du massor av kul att göra inomhus också. Här finns relaxavdelning med sköna bastur och aktiviteter såsom pingis, shuffleboard, bordsfotboll, brädspel, hoppborg m.m. Välj bland tre fina kustlovserbjudanden varav ett även erbjuder skön avkoppling på Asia Spa.
Läs mer & boka Länk till annan webbplats.

Varbergs Kusthotell

På Varbergs Kusthotell kan hela familjen mysa tillsammans på spa, njuta i pooler, träna, ha roligt på barnaktiviteter, andas frisk havsluft och gå på upptäcktsfärd vid havet. Läs mer & boka  Länk till annan webbplats.

Fästningens B&B

Boka in kustlovet i mysiga familjerum inne på Varbergs fästning, precis vid havet. Alla barngäster får en överraskning för utomhuslek. Läs mer & boka  Länk till annan webbplats.

Clarion Collection Hotel Fregatten

På Clarion Collection Hotel Fregatten har du perfekt läge och krypavstånd till många av stadens sevärdheter. Genomför deras digitala tipspromenad som tar er runt vår fina stad. Mys med eftermiddagsfika och koppla därefter av med jacuzzi- samt bastubad i deras relaxavdelning. Avnjut sedan en smarrig kvällsmåltid i restaurangen och vet ni vad? En smarrig efterrätt ingår för alla barn! Efter en god natts sömn står deras stora och härliga frukostbuffé framdukad, kan det bli en bättre start på dagen? Läs mer & boka  Länk till annan webbplats.

Okéns B&B

När kylan slår till och det känns ruggigt ute omfamnar Okéns er med värme! Här bor ni i riktig B&B-anda med närhet till centrum och hav. Häng på trenden och boka vårt badpaket med kallbad! Läs mer & boka Länk till annan webbplats.

Åkulla Outdoor Resort

Gör lovet till en utomhusweekend tillsammans med familjen. Boende i sporthotellet med egen ingång, vedeldad sjöbastu och kallbad i Yasjön. Njut av god hemlagad och näringsrik mat från halländska producenter. Bo 2 nätter, betala för 1! Läs mer & boka  Länk till annan webbplats.

Hotell Havanna

Boka in en övernattning hos Hotell Havanna för en massa skönt häng tillsammans! Simma mot jetströmmen i deras bassäng och njut av mjuka bubblor i bubbelpoolen. Gå på skattjakt i hotellets korridorer och beställ tjusiga drinkar (alkoholfria) i baren. Lite frisk luft är ju toppen – se om ni klarar deras promenadutmaning som tar er till olika fina platser runt om i Varberg.
Läs mer & boka Länk till annan webbplats.

Hotell Gästis

Under sportlovet erbjuder Gästis er möjligheten att komma hemifrån för en natt eller två och spendera tid tillsammans. Ta ett bad i deras omtalade spa, gå skattjakt på hotellet, spela spel och njut av god mat utan att behöva tänka på disken. Efter det kanske ni känner för att låna en film i receptionen, hoppa i pyjamasen och bädda ner er i hotellsängen. Läs mer & boka Länk till annan webbplats.

Destination Apelviken

Ta med barnen på en kulig sportlovshelg. Promenera vid havet, mys på kvällarna och gör en utflykt till Åkulla. Tillsammanstid. Var med och gör islyktor, grilla marshmallows, bygg drakar och spela minigolf. Bland annat.
Läs mer & boka Länk till annan webbplats.

karta
Senast ändrad: 2021-02-18