skridskoskydd med isbana i bakgrunden

Julen i Varberg

I Varberg inleds julens festligheter sista helgen i november och pågår ända fram till Nyårsafton Länk till annan webbplats.. Stämningsfull belysning, julmusik och lite extra glitter i fönsterna ökar på mysfaktorn i den redan charmiga stadskärnan. Strosa längs kullerstensbelagda gator, kika in i någon butik eller värm dig med något varmt att dricka på någon av stadens mysiga caféer och restauranger. Vill du få ut lite mer av din vistelse så passa på att unna dig en övernattning i julig atmosfär.

Torg med snö och upplyst gran

Fira in julen på 1:a advent i Varberg

Julen inleds med kallbad, det är sen gammalt. I alla fall i Varberg. Det traditionsenliga Juldoppet Länk till annan webbplats. går av stapeln på Barnens Badstrand. Efter en kort uppvärmning springer alla modiga tillsammans ut i det kalla vattnet. Efteråt bjuds det på värmande glögg och pepparkakor. Är du inte badsugen är du såklart välkommen att ta del av festligheterna från strandkanten.

Dagen bjuder sedan på massor av juligheter. Varbergs fästning förvandlar borggården till en stämningsfull adventsmarknad och butikerna kring stadskärnan håller öppet för alla shoppingsugna. Varberg handels årliga julskyltningstävling och decemberaktiviteten Hittaut advent i regi av FK Friskus-Varberg startar i gång.
På torget blir det tomtedisco, dans kring granen och lagom till när mörkret faller så tänds årets julgran och vi får lyssna till finstämd sång framförd av Varbergs Lucia. Länk till annan webbplats.

Program 27 november:

11.00-16.00 Adventsmarknad på Varbergs fästning.

11.45-12:00 Uppvärmning inför Juldoppet på Barnens Barnstrand.

12:00 Juldoppet Barnens Barnstrand.

12.01 Varbergs Bostad bjuder på glögg och pepparkakor till alla badande.

13.00-16.00 Tomtedisco med Dansstudion Varberg, dans kring granen och musikunderhållning på torget.

16.00 Upptändning av årets julgran på torget och Varbergs Lucia sjunger in julen från Stadshotellets balkong.

Upplyst gran på torg

Adventsmys och julmarknader

I Varberg befinner man sig alltid mitt i historien. Den första adventshelgen 26-27 november bjuder Varberg fästning Länk till annan webbplats. in till en stämningsfull adventsmarknad på den gamla borggården och i rummen under vallarna. Passa på att uppleva julstämning i en riktigt genuin atmosfär. I och runtom Varberg arrangeras under november och december en mängd mysiga julmarknader Länk till annan webbplats. i unika miljöer.

Grupp utklädd till julblommor i en korg

Kom och se Julgruppen på Varbergs torg 2:a advent

Vad vore julen utan sina viktigaste dansartister: fru Julstjärna, fröken Hyacint, MC Amaryllis, DJ Mossa och Tant Äpple? Med personlig elegans, tävlingsinstinkt och en aldrig sinande energi kan de vara årets absolut bästa julgrupp! Den 2:a advent kan du se dessa blommiga dansare sprida stämning och glädje på varbergs torg.
Söndag 4 december kl. 13.00, 14.00 och 15.00

Människor utanför restaurang i juletid

Upplev den mysiga stadskärnan

Ett rutnät av kullerstensbelagda gator och ett av Sveriges till ytan största torg utgör Varbergs mysiga stadskärna. Redan på 1600-talet bedrevs en livfull handel här och i dag är det en myllrande plats med en mängd butiker, restauranger, caféer och mycket annat. Strosa runt, ta för dig av utbudet och njut av julstämningen och den charmiga småstadsanda som råder.

Varje onsdag och lördag arrangeras marknad på torget, så också i juletid. Lördag 10 december bjuds på en extra julig och stämningsfull torghandel.

Öppen trädörr butik

Unika butiker

Varberg är känd för sin levande stadskärna och fina shopping. Här finner du allt från små unika butiker med noga utvalda hantverk och designer till de större etablerade kedjorna. Passa på att handla julklappar Länk till annan webbplats. till nära och kära.

Frossa i juliga smaker

Varbergs krogar erbjuder julmat Länk till annan webbplats. i alla dess former. Från traditionella julbord till julinspirerade menyer, luncher, bruncher och sharing-koncept. Passa på att samla familjen, vännerna eller kollegorna kring en måltid i julig atmosfär.

Varberg för musikhjälpen och Julklappsinsamling

I Varberg finns en lång tradition att hjälpa behövande i juletid. 16-17 december satsar Det Fantastiska Underhållningsbandet och Calle Karlsson på att slå nya insamlingsrekord för Varberg för musikhjälpen. Länk till annan webbplats.

Clarion Collection Hotel Fregatten arrangerar enligt tradition sin julklappsinsamling "Ensam gran söker julklappar" till behövande i Varberg med omnejd. Julklappar kan lämnas in på hotellet från och med 1:a advent.

Välkommen att fira in Julen i Varberg!

Senast ändrad: 2022-11-24