• Start
  • / Bra att veta om appen VisitVarberg

Bra att veta

Här har vi samlat praktisk information som kan vara bra att veta innan du ger dig ut på en cykelrunda eller går en vandring.

Cykelrundor

Du kan antingen påbörja cykelrundan från startpunkten inne i stan eller längst med cykelrundans sträckning som är markerad med en röd linje när du öppnar rundorna i appen.

Vill du cykla rundan från start är startpunkten vid järnvägsspåret nedanför Gallerian i centrala Varberg. Vill du påbörja rundan på en annan plats väljer du en cykelrunda i appen och letar efter den blå, runda pricken som via telefonens GPS visar var du är. Tryck på den guidepunkt (blå markör med sol) som är närmast din position så kommer guidepunkterna visas i rätt ordning när du påbörjar cykelturen.

Om du vill förkorta cykelturen finns det punkter inlagda då du kan välja att byta eller korta av rundan.

Vandringar

Startpunkten för vandringarna är vid Varbergs torg men det går också bra att starta vid någon av guidepunkterna som finns inlagda i rundan. När du öppnar en runda i appen visar den blå, runda pricken var du är.

Symboler

I kartan finns 3 olika typer av markeringar:

  • En blå rund prick visar din position. Tryck på symbolen längst upp i vänstra hörnet för att centrera din position.
  • En blå markör med stjärna visar den guidepunkt där du är just nu.
  • En blå markör med sol visar alla guidepunkter.
  • En grön nål med bock i visar guidpunkter där du redan varit.

Du kan vrida och zooma kartan genom att använda två fingrar på skärmen.

Guidepunkter

Markerade utflyktsmål dyker upp efter hand på rundorna. Det kan vara gårdsbutiker, utsiktsplatser, mat- och fikaställen, unika byggnader, gallerier, vackra trädgårdar, fiskelägen, museum med mera.

Praktisk information

Toaletter, badplatser, grill, lekplatser, mataffärer, cykelpumpar och liknande service finns markerade på kartan. Du hittar symbolen längst upp till höger. Där går också att välja att bara se exempelvis badplatser.

Senast ändrad: 2023-05-24