Choose language
Other:
  • Start
  • / After work eller After beach?

After work eller After beach

Få saker slår den avslappnade stunden efter dagen på stranden. Eller efter jobbet, för dig som inte är ledig men ändå har semesterfeeling. Njut den i goda vänners lag på våra underbara uteserveringar, med sand mellan tårna eller med skön eftermiddagspuls i stan. Här tipsar vi om ställen du inte får missa!

Lokalen snackbar & På hörnet

Här serveras goda smårätter till ölen, vinet och bubblet. Menyn förändras i förhållande till säsong och tillgång. Har du hunden med dig finns det snacks för den också.

Deilig

Hos vinbaren Deilig står livets goda i form av mat, dryck och umgänge i fokus. En cocktailmeny som avslutas med ett brett utbud av alkoholfria alternativ, ackompanjerat av jazz och blues på LP-spelaren.

Varbergs Kusthotell

Den sköna miljön på Kusthotellet ger dig alla förutsättningar till en härlig stund. Njut av den storslagna havsutsikten och loungemusiken. Duktiga sommelierer kombinerar rätterna med utsökta drycker.

Rolands Kök & Bar

En pärla i Varbergs innerhamn med utsikt mot Kallbadhuset. Öppet från morgon till kväll med smaker från havet överst på menyn. Välj mellan två uteserveringar och njut av en svalkande dryck, nästan med stortån i havet.

Hotell Havanna

Här kan du slappna av i kubansk anda. Antingen i den varmt inredda röksalongen med ett glas gott i handen. Eller i Hemingways skybar med fenomenal utsikt och en bok från de välfyllda bokyllorna.

Fästningsterrassen

Fästningsterrassen är kanske Västkustens bäst belägna restaurang och ett måste när man besöker Varberg. Takterassen Upp i det blå erbjuder en magnifik utsikt över Kattegatt. En självklar avstickare på väg hem från stan eller stranden, med mat och dryck för alla smaker.

Västerports Kök

Högt i tak i Varbergs högsta bar och familjär atmosfär hittar du på Västerports Kök med utsikt över Varbergs vackra hamn. Här är quiz en återkommande populär programpunkt.

Bistro Societén

Sitt i eftermiddagssolen med utsikt över vallgraven och fästningen. Här serveras det färgglada paraplydrinkar efter stranden för den som vill.
En avslappnad plats där servicen är hög och maten fantastisk. Har du barnen med ligger Spööökitetsparken precis intill. Här finns allt för dig som vill ha lite vardagslyx.

Oscars restaurant & sport-bar

Klassiska Oscars är ett nöjespalats som erbjuder allt från livemusik till sportbar när så är möjligt. Detta är hemarenan för alla nördar som helst kollar på sport med likasinnade, och eller för dig som vill köra en kul femkamp med kompisarna. Här serveras det öl, men också mycket annat.

Majas vid havet

Majas vid havet är en riktig institution i Apelviken. Här hålls det intima konstarter med både små och stora namn under sommarmånaderna. Majas bjuder på en krock mellan avslappnat strandnära häng, god mat och fantastisk musik av artister som gärna återkommer till Varberg och just Majas.

Fridas

Fridas har ett unikt läge vid den långgrunda sandstranden i Kärradal. Ta en öl i baren eller njut av en god bit mat på terrassen med makalös havsutsikt. Sommarens artistkvällar med kombinationen middag och konsert är en uppskattad tradition som många vill återuppleva.

Solviken

På Solviken samlas både varbergsbor och långväga gäster för att äta och dricka gott. Dofter från grillen, quiz och trubadurer gör att du gärna stannar länge.

Varbergs Stadshotell & Asia spa

Möt upp på en after work i lobbyn med stans härligaste soffor! Ibland bjuds det på underhållning vid flygeln eller av DJ, och blir du hungrig finns det småplock och en bistromeny. Två trappor upp finner du Bar Munken – en sagomiljö i blått och sammet, som gjord för att avnjuta en lyxig cocktail i.

Kärleksparken

Den säsongsöppna serveringen lockar både sommargäster och varbergare år ut och år in. Hit går du direkt från stranden och njuter av en öl i skuggan, eller en glass till kaffet. Runt uteserveringen i den lummiga parken finns det gott om ytor för barn med spring i benen.

Hattaviken

Det perfekta stället för alla båtglada, och många av gästerna kommer just med båt. Men hit kommer också dagens strandbesökare från Getteröns Första vik precis bredvid, för att njuta av glass eller en öl i solen.

Joels Brygga

I fiskeläget Träslövsläge ligger fisk- och skaldjursrestaurangen Joels Brygga. Här kan du avnjuta en kall öl direkt på bryggan och beundra båtarna i eftermiddagssolen - mer havsnära än så här blir det inte. På Joels Brygga finns något för alla.

Parasollen

Restaurang Parasollen ligger längst ut på Getteröns femte vik, precis intill havet. Stor uteplats där du kan pausa under parasollen. Njut av ett glas vin, en bit mat eller kanske en fika efter badet.

Kaffeboden

Mysig strandbar beläget vid fiskehamnen och piren i Träslövsläge. Här möts bekanta och obekanta i en avslappnad miljö, som ett vardagsrum utomhus. Njut av dagens fångst och en kall öl. Perfekt uppladdning för ett kvällsdopp!

John´s Place

John's Place erbjuder god mat i rustik miljö med ett fantastiskt läge mitt på stranden i Apelviken, vilket ger gästerna en oslagbar utsikt över havet. John’s Place är välkänt för sin meny med träkolsgrillat kött och fisk lagat på öppen eld. Missa inte det härliga afterbeachhänget, då sitter du på första parkett för att beundra surfarna och strandlivet.

Surf Saloon

Surf Saloon är stället för dig som älskar sköna vibes, härliga människor, surf och god mat. Chilla efter badet med utsikt över vit sand och Apelvikens vågor.

Brittas Strandveranda

Brittas ligger alldeles vid strandkanten i Apelviken. Här kan du njuta av god mat och svalkande dryck. Pizzan är ett måste på Brittas och sangrian är av toppklass.

&Olles

Som en undangömd diamant i en berså ligger &Olles längst söderut i Apelviken. Köket serverar bland annat räkmackor, sallad och ribs. Här kan du glida in med lite sand mellan tårna och mötas av avslappnat häng.

Varbergs Ölhall

På Varbergs Ölhall njuter du av god hemlagad mat, ett brett utbud av craftbeer som kommer från lokala hantverkare och smaker från världens alla hörn.

Missa inte heller Grappa och Nami.

Såklart finns det många fler sköna ställen att välja på i Varberg än ovan nämnda. Se även www.krogarforeningen.se Länk till annan webbplats.

Senast ändrad: 2021-07-06