Dölj meddelandet
Vi måste alla hjälpas åt att minska smittspridningen av covid-19. Här hittar du de råd och rekommendationer som gäller för besökare.
Läs mer
Choose language
Other:

Världsarvet Grimeton

Världsarvet Grimeton Radiostation är en härlig utflykt för hela familjen. Här finns guidade visningar, klättringar i antenntorn och spännande och kluriga problemlösningar på marken. Visste du att Grimetons sändare ända sedan 1924 bland annat har använts för att skicka hemliga och krypterande meddelanden? Välkommen till ett unikt världsarv med riktigt toppläge! Eller som de säger i Grimeton: … -   .-.-   .-..   -.-   ---   --   --   .   -.

Grimetons har en häftig nyhet sedan sommaren 2019: att du som besökare kan klättra upp en av masterna - hisnande 217 meter över marken! länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterAtt klättra upp för ett av de 127 meter höga antenntornen är det ultimata äventyret. Antenntornet bjuder på milsvid utsikt och vid riktigt klart väder kan du se ända till Anholt i Danmark. Utsikten är underbar och verkligen något utöver det vanliga.

Grimeton radiostation
Grimeton 72
432 98 Grimeton

E-post: info@grimeton.org
Telefonnummer: 0340 - 67 41 90

Senast ändrad: 2020-06-17