Choose language
Other:

Trädgårdar att besöka

Att besöka vackra trädgårdar kan vara en både inspirerande och mysig utflykt under sommaren. Här hittar du några av de du hittar runt Varberg.

Cecilias trädgård & design

Cecilias Trädgård är "En vacker öppen park utan inträdesavgift!" här kan du njuta av bl.a. dagliljor, iris och julrosor, gamla pingstliljor och vackra tulpaner. Från mitten av maj till slutet av juni blommar hundratals luktpioner, och de gammaldags rosorna fortsätter sedan till långt in på hösten. Njut av blommor, blader och fågelbestyr. Ta med fikakorg, eller låt Cecilia fixa det: Ekologiskt, hembakat och läckert. Ligger i Tvååker ca 13 km söder om Varberg.

Ilvas trädgård och ateljé

Ilvas trädgård är på 1600 kvadratmeter och ligger bara cirka 70 meter från havet. Tallarna och enar bildar naturliga rum för växter, träd och buskar. Här finns ett helt berg med suckulenter och kaktus som växer i alla skrevor. I trädgården finns över 200 olika vilda svenska växter och mängder av buskar, träd och perenner. Ilva målar växter i olja, akvarell eller blandteknik. Vid visningar i trädgården placerar hon sina målningar bland växterna. Ligger i Bua ca 25 km norr om Varberg.

Malistorpets rosenträdgård

Malistorpets rosenträdgård är precis som det låter en trädgård fylld av olika sorters rosor, ca 120 st unika rosensorter. Det är även en plantskola och ett kafé. Innanför en grön trägrind och på knastrande grus når du fram till det lilla 1600-tals torpet. I det röda huset med halmtak serveras eko-kaffe och hemlagade eko-våfflor. Malistorpets rosenträdgård ligger i Trönninge ca 8 minuters bilfärd från Varberg.

Träslövs Trädgård

Träslövs Trädgård är en unik handelsträdgård med en mysig miljö och ett stort sortiment av trädgårdsväxter. Här hittar man de senaste nyheterna, ett unikt urval av växter och interiör. Här får du hjälp av florister, trädgårdsdesigner och trädgårdsmästare allt som behövs för att skapa en fantastisk trädgård. Ligger i Träslöv ca 3 km från Varberg centrum.

Senast ändrad: 2017-07-06