Choose language
Other:
Blommor

Trädgårdar att besöka

Att besöka vackra trädgårdar kan vara både en inspirerande och mysig utflykt under sommaren. Här hittar du några av de trädgårdar som finns att besöka runt Varberg.

Cecilias trädgård & design

Cecilias trädgård är en vacker öppen park där du kan njuta av bland annat dagliljor, iris och julrosor, gamla pingstliljor och vackra tulpaner. Från mitten av maj till slutet av juni blommar hundratals luktpioner och de gammaldags rosorna fortsätter sedan till långt in på hösten. Njut av blommor, blad och fågelbestyr. Ta med fikakorg eller låt Cecilia fixa det: ekologiskt, hembakat och läckert.

Cecilias trädgård och design ligger i Tvååker cirka 13 km söder om Varberg. Läs mer Länk till annan webbplats.

Ilvas trädgård och ateljé

Ilvas trädgård är på 1600 kvadratmeter och ligger bara cirka 70 meter från havet. Tallarna och enar bildar naturliga rum för växter, träd och buskar. Här finns ett helt berg med suckulenter och kaktus som växer i alla skrevor. I trädgården finns över 200 olika vilda svenska växter och mängder av buskar, träd och perenner. Ilva målar växter i olja, akvarell eller blandteknik. Vid visningar i trädgården placerar hon sina målningar bland växterna.

Ilvas trädgård och ateljé i Bua cirka 25 km norr om Varberg. Läs mer Länk till annan webbplats.

Malistorpets rosenträdgård

Malistorpets rosenträdgård är precis som det låter - en trädgård fylld av olika sorters rosor. Här finns cirka 120 stycken unika rosensorter! Det är även en plantskola och ett kafé. Innanför en grön trägrind och på knastrande grus når du fram till det lilla 1600-tals torpet. I det röda huset med halmtak serveras ekologiskt kaffe och hemlagade ekogiska våfflor.

Malistorpets rosenträdgård ligger i Trönninge cirka 8 minuters bilfärd från Varberg. Läs mer Länk till annan webbplats.

Träslövs Trädgård

Träslövs Trädgård är en unik handelsträdgård med en mysig miljö och ett stort sortiment av trädgårdsväxter. Här hittar man de senaste nyheterna, ett unikt urval av växter och interiör. Du får hjälp av florister, trädgårdsdesigner och trädgårdsmästare med allt som behövs för att skapa en egen fantastisk trädgård.

Träslövs Trädgård ligger i Träslöv cirka 3 km från Varberg centrum. Läs mer Länk till annan webbplats.

Eksäter Trädgård

Eksäter Trädgård är en stor trädgård med sina rötter från 40-talet. Här kan du bland annat njuta av växter som ska locka till sig fjärilar, rosor, odlingsbäddar och vitblommande växter. I den stora trädgården med sina många rum och häckar finns även en asieninspirerad del och en hårdrocksdel. Vandra bland porlande vatten, stora grönsaksland där ätbart blandas med blommor och mys med djur som kaniner, ankor och höns.

Eksäter Trädgård ligger i Kungsäter cirka fyra mil från Varberg. Läs mer Länk till annan webbplats.

Lilla Skaparträdgården

Lilla Skaparträdgården har en storlek på ca 2 hektar. Trädgården är uppdelad i olika rum som Japanträdgård, rosenträdgård, arboretum, rhododendron skog, woodland, en stor sjö med rikt djurliv samt 2 mindre dammar. Tar endast emot besök på öppettider se Hemsida.

Lilla Skaparträdgården ligger i Valinge. Läs mer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Åkrabergs Trädgård

Åkrabergs Trädgård är ett familjeföretag som ligger där Viskan flyter ut i Kattegatt. Åkraberg är en handelsträdgård med ett stort utbud av växter och trädgårdstillbehör av hög kvalitét. Här finns ett brett sortiment av ekologiska produkter en damm-avdelning med växter och fiskar.

Åkabergs Trädgård ligger i Väröbacka. Läs mer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Höråsens Plantskola

På Höråsens Platskola finner du allt till ditt gröna rum, från minsta perenn till största träd. Med all kunskap och erfarenhet delar man med sig av sin känsla och kärlek till allt som växer. Gör en utflykt till hit och låt dig inspireras i plantskolan, växthusen och den fina visningsträdgården.

Höråsens Plantskola ligger i Tvååker. Läs mer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast ändrad: 2022-09-23