Strandpromenden

Strandpromenaden

Från Varbergs fästning längs med havet, hela vägen ner till Apelviken, slingrar sig den fyra km långa Strandpromenaden. Perfekt för den promenadsugna!

Strandpromenaden i Varberg slingrar sig från Varbergs fästning i norr till Apelvikens strand i söder. Promenaden anlades år 1912 av ”Sällskapet Varbergs Strandpromenader” och är cirka 4 km lång.

Njut av den friska doften av hav, salt och tång när du promenerar längs klipporna, sandstränderna och de världsberömda nakenbaden – Käringhålan, Skarpe Nord (för damer) och Goda hopp (för herrar). Längs strandpromenaden finns sittplatser, bra badmöjligheter från både brygga och strand och under sommarsäsongen även tillgång till toaletter. Stanna till i Kärleksparken och njut av en glass eller lite mat och dryck.

Strandpromenaden 100 år

På fotot syns nio män, alla betydelsefulla stadsbor, som tillsammans med doktor Johan Severin Almer i spetsen bildade Sällskapet Warbergs Strandpromenader. Doktor Almer grundade och arbetade på Apelvikens Kustsanatorium (i dag Varbergs Kusthotell Länk till annan webbplats.). Man kan förstå att männen ser stolta ut – de har varit med om att skapa en promenad som få europeiska städer kan skryta med!

strandpromenadens grundare
Senast ändrad: 2022-10-21