Dölj meddelandet
Eldningsförbudet ligger fortfarande kvar i Varbergs kommun. Från klockan 12:00 måndagen den 13 augusti är det fortsatt förbjudet att elda utomhus men det är okej att grilla på tomtmark och inom restaurangområde med släckutrustning till hands. Public notice: Due to dry weather, a fire ban has been declared in Varberg municipality. It is forbidden to barbecue or light fires of any kind outside. It is however okey to barbecue on your own property and within restaurante areas if you have extinguishers close by.
Läs mer
Choose language
Other:

Strandguide

Har du svårt att veta vilken strand du ska välja en solig sommardag? Ta del av vår strandguide och se vilken strand som passar dig bäst!

Varberg har salt, fint vatten och härliga stränder. Oavsett om du väljer att bada eller surfa finns det flera platser att ställa fikakorgen på. Det sägs att i Varberg slutar rivieran. De mjuka sandstränderna övergår i vackra klippor. Härliga kontraster och alltid med salta vågor att kasta sig i.

apelvikens strand

Apelviken

Apelviken är en mycket stor och lång sandstrand med klippor i norr och en badbrygga i söder. Här finns affär, restauranger, kiosker och bangolf. Detta är surfarnas paradis, men var uppmärksam på om röd flagg är hissad under blåsiga dagar (farliga strömmar kan förekomma).

pool hos apelvikens camping

Poolviken

Poolanläggning vid Apelvikens Camping som är öppen för alla. Ingång från campingen eller från strandpromenaden.

Den uppvärmda poolen är 30 meter lång och 1,20 m djup överallt. När man vill sola finns det 300 solstolar att välja bland.

Alla är välkomna och incheckade gäster på apelviken.se har gratis inträde. För övriga gäster till poolområdet är priserna för vuxna 50:- och för barn 35:-

Restaurang och toaletter finns.

barnens badstrand

Barnens Badstrand

Precis vid Kallbadhuset ligger denna mycket barnvänliga sandstrand med långgrunt vatten. Toaletter och kiosk finns i anslutning till stranden.

Längst med piren, norr om Kallbadhuset byggs just nu ett trädäck med en ramp ut i vattnet för att göra det lättare att bada för dig som använder rullstol och rullator.

Fästningabdet

Fastningsbadet

Fästningsbadet med soldäck, badbrygga och hopptorn är en ny mötesplats i Varberg. Badet ligger ute på Fästningspiren och erbjuder plats för både sol, bad, hopp och lek på djupt vatten - mitt i centrum.

 

björkängs badstrand

Björkäng

Stor sandstrand i anslutning till Björkängs Camping. Nära till affär, kiosk, servering och minigolf. Beachvolley nät finns på stranden.
På stranden finns också ett avgränsat område speciellt för kitesurfing.

träslövsläges strand

Träslövsläge

Stor sandstrand med bryggor. Barnvänligt med gungor, rutschkana och volleybollnät. Nära till kiosk och gatukök. Toaletter finns.

Stranden är också en populär surfingspot och under vissa tider på året finns möjlighet att hyra utrustning på plats. Observera kommunens ordningsbestämmelser för kitesurfing vid stranden.

kåsa sandstrand framför kusthotellet

Kåsa (Lilla Apelviken)

Sandstrand med inslag av klippor. Närhet till hotell, restaurang, kiosk, Boccia, Boule och camping. Även uthyrning av strandspel. ankaret badplats med bryggor

Djupa dräkt (Ankaret)

Klippig strand med två badbryggor. Här finns en stor yta som passar bra för grillning och det ligger nära Kärleksparkens servering.
Ungdomarnas favoritställe på sommarkvällar. Du vet att du har kommit rätt när du ser ett stort ankare. Parkering finns i anslutning till badplatsen.

skarpenord nakenbad

För damer: Skarpe nord

Nakenbad för damer med två badbryggor. Öppet året runt. Dusch- bastu- och toalettbyggnad. Bastun öppen tisdag och fredag 17-19. 

käringhålan nakenbad

För damer: Käringhålan

Klippig badplats med nakenbad för damer. Torrklosett finns.

 

godahopp nakenbad

För herrar: Goda hopp

Nakenbad för herrar med badbrygga, klippor och bastu.

Lördagar och Söndagar hela året 10.00-12.00
Onsdagar from Maj- tom Sept 16.00-18.00
Övriga onsdagar under året 13.00-15.00

simstadionvarberg

Simstadion

50 meter havsvattenbassäng med 8 banor, trampoliner, barnbassäng, bastu, kiosk och café. Öppet dagligen under sommarsäsongen.


getterönförstavik

Getterön - Första vik

Här finns sandstrand, klippbad och bryggor. Barnvänligt med både gungor och rutschbana. Finns även kiosk och restaurang. Här ligger restaurangen Hattaviken. Ligger i nära anslutning till småbåtshamnen där båtar går fram och tillbaka till Varbergs centrum.

getterönandravik

Getterön - Andra vik

En mindre badplats precis intill första vik med badbrygga och klippbad. Liten parkering finns intill. Annars kan man parkera vid första vik och promenera över klipporna till andra vik.

getterönfjärdevik

Getterön - Tredje vik

Sandstrand med inslag av klippor. Ligger i nära anslutning till Getteröns Camping. Toaletter finns. För närvarande är detta kommunens enda hundbad.

getterönfjärdevik

Getterön - Fjärde vik

Härlig sandstrand med badbryggor och klippor. Stranden har en kiosk, toaletter och ligger i nära anslutning till Getteröns Camping och minigolfbana.


getterön femtevik barn på stranden

Getterön - Femte vik

Barnvänlig sandstrand där det även finns klippor. Lekplats, toaletter och kiosk i nära anslutning.kärradal

Kärradal

Sandstrand, klippor och brygga. En härlig barnvänlig strand i toppskick. Långgrunt som gör att vattnet ofta blir varmt tidigt. I anslutning till stranden finns det toaletter öppna under sommarmånaderna. I närheten finns Kärradals camping med affär och restaurang.
Fungerar även bra för vindsurfing och kitesurfing.

espevik

Espevik

Sandstrand och klippor. Toalett och kiosk finns nära stranden. Här ligger även Espeviks camping och en minigolfbana.Sandstrand och klippor.
bua

Bua

Välj mellan sandstrand, klippor eller badbryggor.
stråvalla strand

Stråvalla strand

Barnvänlig långgrund sandstrand.

Var hittar jag stränderna?

Först ser du en översiktskarta över de flesta stränderna i kommunen. Längst ner kan du se en karta med exakta positioner.

karta över varbergs badplatser
Senast ändrad: 2018-08-03