Choose language
Other:

Strandguide

Har du svårt att veta vilken strand du ska välja en solig sommardag? Ta del av vår strandguide och se vilken strand som passar dig bäst!

Varberg har salt, fint vatten och härliga stränder. Oavsett om du väljer att bada eller surfalänk till annan webbplats finns det flera platser att ställa fikakorgen på. Det sägs att i Varberg slutar rivieran. De mjuka sandstränderna övergår i vackra klippor. Härliga kontraster och alltid med salta vågor att kasta sig i.

Apelviken

apelvikens strand

Apelviken är en mycket stor och lång sandstrand med klippor i norr och en badbrygga i söder. Här finns affär, restauranger, kiosker och bangolf. Detta är surfarnas paradis, men var uppmärksam på om röd flagg är hissad under blåsiga dagar (farliga strömmar kan förekomma).

Poolviken

pool hos apelvikens camping

Poolanläggning vid Apelvikens Camping som är öppen för alla. Ingång från campingen eller från strandpromenaden.

Den uppvärmda poolen är 30 meter lång och 1,20 m djup överallt. När man vill sola finns det 300 solstolar att välja bland.

Alla är välkomna och incheckade gäster på apelviken.se har gratis inträde. För övriga gäster till poolområdet är priserna för vuxna 50:- och för barn 35:-

Restaurang och toaletter finns.

Barnens Badstrand

barnens badstrand

Precis vid Kallbadhuset ligger denna mycket barnvänliga sandstrand med långgrunt vatten. Toaletter och kiosk finns i anslutning till stranden.

Björkäng

björkängs badstrand

Stor sandstrand i anslutning till Björkängs Camping. Nära till affär, kiosk, servering och minigolf. Beachvolley nät finns på stranden.
På stranden finns också ett avgränsat område speciellt för kitesurfing.

Träslövsläge

träslövsläges strand

Stor sandstrand med bryggor. Barnvänligt med gungor, rutschkana och volleybollnät. Nära till kiosk och gatukök. Toaletter finns.

Stranden är också en populär surfingspot och under vissa tider på året finns möjlighet att hyra utrustning på plats. Observera kommunens ordningsbestämmelser för kitesurfing vid stranden.

Kåsa (Lilla Apelviken)

kåsa sandstrand framför kusthotellet

Sandstrand med inslag av klippor. I södra delen av stranden finns ett handikappsanpassat bad med specialbrygga. Det finns tillgång till handikappanpassad strandpaviljong. Strandvärdar finns där dagligen kl 10-18 under perioden 10.6-15.8. Tel 0340-629752.
Närhet till hotell, restaurang, kiosk, Boccia, Boule och camping. Även uthyrning av strandspel.

Djupa dräkt (Ankaret)

ankaret badplats med bryggor

Klippig strand med två badbryggor. Här finns en stor grillplats och ligger nära Kärleksparkens servering.
Ungdomarnas favoritställe på sommarkvällar. Du vet att du har kommit rätt när du ser ett stort ankare. Parkering finns i anslutning till badplatsen.

För damer: Skarpe nord

skarpenord nakenbad

Nakenbad för damer med två badbryggor. Öppet året runt. Dusch- bastu- och toalettbyggnad. Bastun öppen tisdag och fredag 17-19.

För damer: Käringhålan

käringhålan nakenbad

Klippig badplats med nakenbad för damer. Torrklosett finns.

För herrar: Goda hopp

godahopp nakenbad

Nakenbad för herrar med badbrygga, klippor och bastu.

Lördagar och Söndagar hela året 10.00-12.00
Onsdagar from Maj- tom Sept 16.00-18.00
Övriga onsdagar under året 13.00-15.00

Simstadion

simstadionvarberg

50 meter havsvattenbassäng med 8 banor, trampoliner, barnbassäng, bastu, kiosk och café. Öppet dagligen under sommarsäsongen.

Getterön - Första vik

getterönförstavik

Här finns sandstrand, klippbad och bryggor. Barnvänligt med både gungor och rutschbana. Finns även kiosk och restaurang. Här ligger restaurangen Hattaviken. Ligger i nära anslutning till småbåtshamnen där båtar går fram och tillbaka till Varbergs centrum.

Getterön - Andra vik

getterönandravik

En mindre badplats precis intill första vik med badbrygga och klippbad. Liten parkering finns intill. Annars kan man parkera vid första vik och promenera över klipporna till andra vik.

Getterön - Tredje vik

getterönfjärdevik

Sandstrand med inslag av klippor. Ligger i nära anslutning till Getteröns Camping. Toaletter finns. För närvarande är detta kommunens enda hundbad.

Getterön - Fjärde vik

getterönfjärdevik

Härlig sandstrand med badbryggor och klippor. Stranden har en kiosk, toaletter och ligger i nära anslutning till Getteröns Camping och minigolfbana.

Getterön - Femte vik

getterön femtevik barn på stranden

Barnvänlig sandstrand där det även finns klippor. Lekplats, toaletter och kiosk i nära anslutning.

Kärradal

kärradal

Sandstrand, klippor och brygga. En härlig barnvänlig strand i toppskick. Långgrunt som gör att vattnet ofta blir varmt tidigt. I anslutning till stranden finns det toaletter öppna under sommarmånaderna. I närheten finns Kärradals camping med affär och restaurang.
Fungerar även bra för vindsurfing och kitesurfing.

Espevik

espevik

Sandstrand och klippor. Toalett och kiosk finns nära stranden. Här ligger även Espeviks camping och en minigolfbana.Sandstrand och klippor. Toalett och kiosk finns nära stranden. Här ligger även Espeviks camping och en minigolfbana.

Bua

bua

Välj mellan sandstrand, klippor eller badbryggor.

Stråvalla strand

stråvalla strand

Barnvänlig långgrund sandstrand.

Var hittar jag stränderna?

Senast ändrad: 2017-07-13