Choose language
Other:
Bad

Strandguide

Varberg har salt, fint vatten och härliga stränder. Oavsett om du är ute efter bad, strandlek eller surfing finns det flera platser att ställa fikakorgen på. Det sägs att i Varberg slutar rivieran. De mjuka sandstränderna övergår i vackra klippor. Härliga kontraster och alltid med salta vågor att kasta sig i. Har du svårt att välja strand? Här i våran strandguide kan du läsa om stränderna och hitta den som passar dig bäst!

Apelviken

Apelviken


Apelviken är en stor och lång sandstrand med klippor i norr och en badbrygga i söder. Här finns affär, restauranger, kiosker och bangolf. Apelviken är surfarnas paradis! Men var uppmärksam på om röd flagg är hissad under blåsiga dagar (farliga strömmar kan förekomma).

Barnens Badstrand

Barnens badstrand


Precis vid Kallbadhuset ligger Barnens Badstrand som är en barnvänlig sandstrand. Perfekt för barn som vill bygga sandslott, plaska och leka. Toaletter och kiosk finns i anslutning till stranden.

Längs med piren, bredvid Kallbadhuset, finns ett nybyggt trädäck med en ramp ut i vattnet som gör det lättare att bada för dig som använder rullstol och rullator. Badrullstolar finns att låna på hamnkontoret i gästhamnen, som är bemannat kl 07.00-21.00 under juni till augusti. Kontakta hamnvärden på telefon +46 (0)70-996 57 70 om du är intresserad.

Fästningsbadet

Fästningsbadet


Fästningsbadet med soldäck, badbrygga och hopptorn stod klart 2018. Badet ligger ute på Fästningspiren och erbjuder plats för både sol, bad, hopp och lek på djupt vatten - mitt i centrum. Hopptornet är 3,75 meter högt - perfekt för den
modiga badaren. Badet passar för större barn och ungdomar.

Ankaret (Djupa dräkt)

Ankaret


Ankaret är en klippig strand med två badbryggor. Här finns en stor yta som passar bra för grillning och det ligger nära Kärleksparkens servering.

Detta är ungdomarnas favoritställe på sommarkvällarna. När du ser ett stort ankare vet du att du har kommit rätt. Parkering finns i anslutning till badplatsen.

För damer: Skarpe nord

Skarpe nord


För damer som föredrar att bada utan någonting mellan kroppen och havet finns två bad att välja mellan. Det ena är Skarpe nord som är endast för damer med två badbryggor.
Dusch- bastu- och toalettbyggnad finns i anslutning till badplatsen.

Här hålls det öppet året runt för den modiga som gärna doppar sig på vintersäsongen också. Bastun är öppen tisdag och fredag kl 17.00-19.00. 

För damer: Käringhålan

Käringhålan


Det andra nakenbadet för damer är Kärringhålan. Det är en klippig och mysig badplats. Torrklosett finns.

För herrar: Goda hopp

Goda hopp


För herrar som vill bada nakna finns Goda hopp med badbrygga, klippor och bastu.

Det håller öppet lördagar och söndagar hela året kl 10.00-12.00, onsdagar maj- september kl 16.00-18.00. Övriga onsdagar under året kl 13.00-15.00

Träslövsläge

Träslövsläge


I Träslövsläge hittar du denna stora sandstrand med bryggor. Det är en barnvänlig strand med gungor, rutschkana och volleybollnät. Här är det nära till kiosk, gatukök och toaletter.

Stranden är också en populär surfingspot och under vissa tider på året finns möjlighet att hyra utrustning på plats. Observera kommunens ordningsbestämmelser för kitesurfing vid stranden.

Simstadion

Simstadion


Simstadion är en femtio meter havsvattenbassäng med åtta banor, trampoliner och barnbassäng. Här finns även bastu, kiosk och café. Simstadion håller öppet dagligen under sommarsäsongen.

Getterön - Första vik

Första vik

På Getterön Första vik finns fin sandstrand, klippbad och bryggor. Det är barnvänligt och här finns både gungor och rutschbana.
Det finns även kiosk och restaurang Hattaviken. Första vik ligger i nära anslutning till småbåtshamnen, där båtar går fram och tillbaka till Varbergs centrum.

Getterön - Andra vik

Andre vik


Andra vik är en mindre badplats precis intill första vik med badbrygga och klippbad. En perfekt plats för krabbfiske.
Det ligger en liten parkering intill, det går också bra att parkera vid första vik och promenera över klipporna.

Getterön - Tredje vik

Tredje vik


Getteröns Tredje vik erbjuder en mindre sandstrand med inslag av klippor. Den ligger i nära anslutning till Getteröns Camping. Det finns toaletter. Tredje vik är kommunens enda hundbad.

Getterön - Fjärde vik

Fjärde vik


På Fjärde vik finns en härlig sandstrand med badbryggor och klippor. Stranden har toaletter och ligger i nära anslutning till Getteröns Camping och minigolfbana.

Getterön - Femte vik

Femte vik


Femte vik är en barnvänlig sandstrand där det även finns klippor. Lekplats, toaletter och kiosk ligger i nära anslutning.
Ett nytt tillgänglighetsbad med brygga och ramp, håller på att byggas på 5:e vik på Getterön. Badet beräknas vara klart säsongen 2020.

Tillgängligt bad - Getterön Femte vik

tillgänglighet femte vik getterön

Ett nytt tillgänglighetsbad med brygga och ramp ned i vattnet finns på femte vik på Getterön. Det finns även toaletter, omklädningsrum, dusch och möjlighet att låna badrullstolar på plats under vissa tider. Här finns också en ny lekplats utformad så att alla ska kunna vara med och leka och en spång som underlättar att ta sig fram mellan lekplats och brygga.

Badrullstolar finns att låna under perioden 10 juni till 31 augusti, klockan 10-15, alla dagar i veckan. Kontakta badvärden på den intilliggande DHR-gården som hjälper till med utlåning på telefon 073-683 53 74.

Kåsa (Lilla Apelviken)

Kåsa strand


Kåsa är en sandstrand med inslag av klippor. Här finns närhet till hotell, restaurang, kiosk och camping. Tröttnar du på att bada så kan du hyra strandspel här. 

Kärradal

Kärradal


Kärradal erbjuder sandstrand, klippor och brygga. En härlig barnvänlig strand i toppskick. Det är långgrunt vilket gör att vattnet ofta blir varmt tidigt. I anslutning till stranden finns det toaletter öppna under sommarmånaderna. I närheten finns Kärradals camping med affär och restaurang.

Stranden fungerar även bra för vindsurfing och kitesurfing.

Espevik

Espevik


I Espevik hittar du både sandstrand och klippor. Toalett och kiosk finns nära stranden. Här ligger även Espeviks camping och en minigolfbana.

Bua

Bua strand


I Bua kan du välja mellan mellan sandstrand, klippor och badbryggor.

Stråvalla strand

Stråvalla strand


En barnvänlig långgrund sandstrand. Här finns gungor för den som vill ha en paus från badet.

Björkäng

Björkäng strand


I anslutning till Björkängs Camping hittar du en stor sandstrand. Det är nära till affär, kiosk, servering och minigolf. Beachvolleynät finns på stranden för den som är sugen på att varva bad med en match eller två.

På stranden finns också ett avgränsat område speciellt för kitesurfing.

Poolviken

Apelvikens poolområde


Poolviken är en anläggning vid Apelvikens Camping och är i första hand till för boende gäster. Andra kan lösa dagentré i mån av plats. Under de klassiska sommarveckorna är det ibland fullt, så ring gärna och fråga innan.

Den uppvärmda poolen är 30 meter lång och 1,20 m djup överallt. Vill du sola finns det 300 solstolar att välja bland. Restaurang och toaletter finns.

Var hittar jag stränderna?

Först ser du en översiktskarta över de flesta stränderna i kommunen. Längst ner kan du se en karta med exakta positioner.

karta över varbergs badplatser
Senast ändrad: 2020-06-29