Choose language
Other:
Shopping

Shopping i Varberg

Varberg har ett av Sveriges största torg och här promenerar du lätt mellan små unika butiker och internationella kedjor.

Runt Varbergs torg

Varbergs torg är ett av landets största och här hålls torgmarknad onsdag och lördag året runt. Många anser att det är en av landets bästa – och här hittar du blommor, råvaror, hantverk och kläder.
När du har kikat färdigt bland stånden på torghandel strosar du lätt vidare mellan shoppingstråken i det stenlagda centrum. Butikerna runt Varbergs torg bjuder på ett spännande utbud. I stan hittar du cirka 200 butiker där det finns allt från mer exklusiva märken till de lite billigare kedjorna. Håll också utkik efter lokala fynd – det finns fler unika butiker i stan. På den så kallade "skogatan" kan du gå från skoaffär till skoaffär och hitta något nytt att sätta på fötterna. När du behöver en paus finns det flera populära caféer där du kan äta lunch eller ta dig en kopp kaffe.

Galleria Trädgården

Varbergs fina galleria ligger centralt mellan torget, fästningen och stationen och den har många godbitar i utbudet. Här blandas stora kända kedjor med små unika butiker – det gör att du kan hitta både gott och blandat inom mode, skönhet, inredning och terknik. Här finns också mat, fika och kaffe för den som vill ha en paus.
Gallerian är perfekt en varm sommardag när du vill bort från den stekande solen eller en kall vinterdag när du vill komma undan från kylan och vinden.
Läs merlänk till annan webbplats

Brukstorget

Vill du shoppa i en annorlunda miljö? Bege dig då till Brukstorget vid Södra Lassabacka där de gamla fabrikslokalerna har byggts om till mysiga butiker. Här kan du botanisera bland unika kläder, blommor, inredning, pyssel, sportartiklar, elteknik och leksaker. Behöver du ta en paus med lunch eller en kopp kaffe så finns det inom armlängds avstånd.
Missa inte heller det övriga utbudet på Brukstorget: här kan du ta porträttfoton, klippa dig, spela brädspel på brädspelskafé, träna, käka streetfood, bowla, spela biljard, shuffleboard, boule och leka i leklandet.
Läs merlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Lassabacka

Runt Lassabackarondellen finns det mesta du kan tänkas behöva till hus och hem. Här hittar du allt från färg till sängkläder, möbler och spolarvätska. Är du hungrig så är det lätt hjälpt med en hamburgare eller sallad.
Läs merlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Senast ändrad: 2019-09-19