Choose language
Other:
Shopping

Shopping i Varberg

Runt Varbergs torg

Varbergs torg är ett av landets största, här hålls torgmarknad onsdag och lördag året runt. När du har kikat färdigt bland stånden på torget strosar du lätt vidare mellan shoppingstråken i centrum. Butikerna runt Varbergs torg bjuder på ett spännande utbud. I stan hittar du cirka 200 butiker där det finns allt från mer exklusiva märken till de lite billigare kedjorna. På den så kallade "skogatan" kan du gå från skoaffär till skoaffär och hitta något nytt att sätta på fötterna. När du behöver en paus finns det flera populära caféer där du kan äta lunch eller ta dig en kopp kaffe.

Galleria Trädgården

Varbergs fina galleria ligger centralt mellan torget, fästningen och stationen. Här blandas stora kända kedjor med små unika butiker – det gör att du kan hitta allt inom mode, skönhet, inredning och teknik. Här finns också mat, fika och kaffe för den som vill ha en paus.
Gallerian är perfekt en varm sommardag när du vill bort från den stekande solen eller en kall vinterdag när du vill komma undan från kyla och vind.
Läs mer om Galleria Trädgården Länk till annan webbplats.

Brukstorget

Vill du shoppa i en annorlunda miljö? Bege dig då till Brukstorget vid Södra Lassabacka där de gamla fabrikslokalerna har byggts om till mysiga butiker. Här kan du botanisera bland unika kläder, blommor, inredning, pyssel, sportartiklar och elteknik. Behöver du ta en paus för lunch eller en kopp kaffe så finns det möjlighet för båda delar på Brukstorget.
Missa inte heller det övriga utbudet på Brukstorget: här kan du ta porträttfoton, klippa dig, spela brädspel på brädspelskafé, träna och käka streetfood.
Läs mer om Brukstorget Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Lassabacka

Runt Lassabackarondellen finns det mesta du kan tänkas behöva till hus och hem. Här hittar du allt från färg till sängkläder, möbler och spolarvätska. Är du hungrig så är det lätt hjälpt med en hamburgare eller sallad.
Läs mer om Lassabacka Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Galleri Hamnmagasinet

Mitt i Varbergs hjärta, i området kring hamnen, Societeten, och fästningen ligger Hamnmagasinet.

Galleri Hamnmagasinet är ett varsamt renoverat kulturhus byggt 1874 då den halländska havreexporten till England tog fart. Idag är det ett centrum för konst med utställningar året om i Konsthallen, PM Silversmedja , Glasverk och Varbergs keramik med försäljning och öppna verkstäder (grafikverkstad) i översta planet.

Senast ändrad: 2021-05-20