Choose language
Other:

Shopping i centrum

I Varbergs vackra stadskärna promenerar du lätt mellan små unika butiker och internationella kedjor. För den som vill vara fin finns ett brett utbud av skönhetssalonger, och det stora intresset för hem-inredning, blommor och mode märks lite extra.

Stadskärnan

Varbergs stadskärna är känd för sin shopping och det goda värdskapet med ett exklusivt urval av hantverk, design och det senaste inom livsstil. På stenlagda gator strosar du lätt mellan shoppingstråken med allt på behändigt gångavstånd. I ett rutnät runt torget ligger caféer, restauranger och unika butiker. Här finns exklusiva märken men även de större kedjornas utbud. På den så kallade skogatan kan du gå från butik till butik och hitta det mesta och bästa att sätta på fötterna. Många butiker sätter sin stolthet i det goda personliga bemötandet mot både varbergare och turister.

Second hand och vintage

Hållbarhetstrenden är här för att stanna och den har fått många att upptäcka det fina utbudet av second hand och vintage. Numera hittar du second hand-butikerna även i centrum. Här finns det fynd att göra, både för den som måste hålla i plånboken men också för den som vill ha något riktigt unikt. Kanske är det tekoppen som också fanns hemma hos farmor, hippieklänningen eller det broderade visdomsordet som åter pryder många köksväggar. Ge dig ut på upptäcksfärd, och missa inte heller utbudet av second hand-butiker utanför stadskärnan.

Torghandel

Varbergs torg är känt över hela landet och är ett av Sveriges största till ytan, med flest handlare i Västsverige. Sedan 1600-talet har det pågått torghandel här och på sommaren är det full fart från tidigt på morgonen. Torghandlarna dukar upp varje onsdag och lördag året runt. Här finns frukt och grönsaker, kläder, hantverk och konst att köpa.

Hamnmagasinet

I Varbergs innerhamn hittar du i det gamla sädesmagasinet från 1874. Ett stråk med ateljéer för konsthantverk som silversmedja, keramikverkstad, glasblåseri och en konsthall med olika utställningar.

Galleria Trädgården

Gallerian ligger centralt mellan torget, fästningen och stationen. Här blandas stora kända kedjor med välsorterade mindre butiker och du hittar det mesta inom mode, skönhet, inredning och teknik. Flying Tiger, Ur&Penn, Dressmann, KappAhl, Viola parfymeri och hudvårdssalong, Ringen skomakeri och nyckelservice, Carlings, MQ Marqet, J&V Store, SEB, Hemmakväll, Dimoda, Nordea, Clas ohlson, Elgiganten, Cubus, H&M, EspressoHouse, restaurang Zupperia, apoteket, Kjell & Company
Läs mer på www.galleriatradgarden.se Länk till annan webbplats.

Varbergskortet

Varbergskortet hittar du på turistinformationen eller i förbutiken på ICA Kvantum. Du köper det för 100 kr och det innehåller fina erbjudanden och rabatter.
Läs mer om Varbergskortet

Senast ändrad: 2021-07-02