Choose language
Other:
Bild på 3 får.

Öströö Fårfarm

20 km utanför Varberg ligger Öströö Fårfarm, en gömd pärla för det ovana ögat. Mitt i bokskogen mellan Tvååker och Åkulla ligger en fårfarm, där även ett dussin Highland cattle-kor huserar.

På Öströö Fårfarm kan man ta del av gårdens lammsafari som är en populär tur bland både äldre och yngre. Åk i den underbara naturen genom hagarna och se de spralliga lammungarna och de annorlunda och lurviga kossorna.

Gården har även en brännvinskällare från 1700-talet där man i en unik miljö kan bli serverad både kaffe och mat. På sommaren ska man dock passa på att ta en lunch eller fika i Café fårhagen. Där får du med sig en picknick-korg med maten och får välja ut ett mysigt bord i grönskan för att avnjuta i sällskap av fågelkvitter. Prestigefyllda White Guide har testat Öströös café och här kan du läsa deras fina ord om smörgåsarna, fikan och ostkakan.länk till annan webbplats

Innan hemfärd är ett besök i bodarna ett måste. Här kan du köpa med dig vackra och välgjorda hantverk av gårdens egna fårskinn, lammskinn och ull.
En trappa ner finner du Köttboden - en delikatessbutik mitt på gården som bara den är en upplevelse i sig. När du handlar här är det första gången köttet lämnar gården. Eftersom fåren växer upp, slaktas och säljs på samma plats ger det löfte om en bättre djuromsorg och bättre kvalitet.

Öströö Fårfarm
Öströö Gård
432 77 Tvååker

Senast ändrad: 2019-10-31