Dölj meddelandet
Eldningsförbudet ligger fortfarande kvar i Varbergs kommun. Från klockan 12:00 måndagen den 13 augusti är det fortsatt förbjudet att elda utomhus men det är okej att grilla på tomtmark och inom restaurangområde med släckutrustning till hands. Public notice: Due to dry weather, a fire ban has been declared in Varberg municipality. It is forbidden to barbecue or light fires of any kind outside. It is however okey to barbecue on your own property and within restaurante areas if you have extinguishers close by.
Läs mer
Choose language
Other:

Foto: Maria Karlsson

Öströö Fårfarm

20 km utanför Varberg ligger Öströö Fårfarm - en gömd pärla för det ovana ögat. Mitt i bokskogen mellan Tvååker och Åkulla ligger en fårfarm, där även ett dussin Highland cattle-kor huserar.

Här kan man ta del av gårdens lammsafari som är en populär tur bland både äldre och yngre. Åk i underbar natur genom hagarna och se de spralliga lammungarna tillsammans med de annorlunda och lurviga kossorna.

Gården har även en brännvinskällare från 1700-talet där man i en unik miljö kan bli serverad både kaffe och mat. På sommaren ska man dock passa på att ta en lunch eller fika i Café fårhagen där man får med sig en picknick-korg med maten och får välja ut ett mysigt bord i grönskan för att avnjuta i sällskap av fågelkvitter.

Innan hemfärd är ett besök i bodarna ett måste. Här kan du köpa med dig vackra och välgjorda hantverk av gårdens egna fårskinn, lammskinn och ull.
En trappa ned finner du Köttboden. En delikatessbutik mitt på gården som bara den är en upplevelse i sig. När du handlar här är det första gången som köttet lämnar gården. Eftersom fåren växer upp, slaktas och säljs på samma plats ger det löfte om en bättre djuromsorg och bättre kvalitet.

För öppettider och tider för lammsafari, besök webbplats.

Öströö Fårfarm
Öströö, Tvååker

Senast ändrad: 2018-08-13