Choose language
Other:

Naturkartan

Hitta ut enkelt i naturen – med Varbergs digitala friluftsguide!

Intresset för att vistas i naturen är just nu rekordstort. Det är väldigt glädjande att så många vill upptäcka den otroliga mångfald som Hallands natur har att erbjuda.

Därför har nu Varbergs kommun tagit fram en digital friluftsguide som gör det mycket enklare att hitta ut till nya natur- och friluftsområden. För första gången samlas informationen om vandrings-och cykelleder, badplatser och tillhörande serviceinfrastruktur på en enda plats. Även alla naturreservat finns med. Allt för att naturen ska bli tillgänglig för alla och för att möta det stigande intresset för friluftsliv och aktiviteter i naturen bland både invånare och besökare.

Och det tar inte slut vid kommungränsen – tack vare ett nära samarbete mellan Kungsbacka, Varbergs, Hylte, Halmstads och Laholms kommuner samt Länsstyrelsen hittar du kommunernas digitala friluftsguider på en och samma plattform - Naturkartan. Denna samverkan möjliggörs tack vare ett bidrag från LONA – den lokala naturvårdssatsningen – för det tvååriga projektet. Under denna tid kommer friluftsguiderna att successivt fyllas på med mer och fler friluftsanordningar av alla slag.

Besök https://naturkartan.se/sv/varberg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller ladda ner Naturkartans app för fler funktioner.

Välkommen ut i den halländska naturen!

loggor
Senast ändrad: 2020-06-23