Choose language
Other:
Skidstavar

Längdskidspår i Åkulla

I Åkulla kan du åka längdskidor på konstsnö under vintermånaderna. En exotisk företeelse på dessa breddgrader!

Under säsongen december till mars garanteras skidspår i Åkulla minst 30 dagar med en längd av 700 meter. När alla spår är utlagda finns 3,1 km preparerade spår.

Komplett skidutrustning, skidor, skor och stavar finns att hyra i storlek 32 - 47. För den under 18 år är det gratis och för den över 18 år kostar det 40 sek.
Hyr i Åkulla Alliansstuga på Skidstadion i Åkulla 200 meter från parkeringsplatsen. Stugan är öppen så länge det finns spår.

Här finns även en värmestuga samt iordninggjorda grillplatser med ved bredvid stugan. Ät din medhavda mat i stationshuset eller passa på att besöka Åkulla Outdoor Resort och prova på deras mat.

För aktuell information kan du besöka Åkulla Skidallians hemsida www.akulla.se Länk till annan webbplats. och där även se deras webbkamera Länk till annan webbplats. för att få reda på spårförhållanden.

Det kan också vara bra att kolla deras Facebook-sida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för uppdateringar.

Vägbeskrivning:
Banorna är belägna cirka 25 km öster om Varberg. Från centrum norrut. Ta väg 153 mot Värnamo i rondellen och kör genom Gödestad och Rolfstorp. Ta höger vid skylt Åkulla och följ vägen ungefär 4 km fram till Åkulla Friluftsgård.

Åkulla skidallians skidspår
432 97 Rolfstorp


Senast ändrad: 2021-02-03