Choose language
Other:
Skidstavar

Längdskidspår i Åkulla

I Åkulla kan du åka längdskidor på konstsnö under vintermånaderna. En exotisk företeelse på dessa breddgrader!

Under säsongen december till mars garanteras skidspår i Åkulla minst 30 dagar med en längd av 700 meter. När alla spår är utlagda finns 3,1 km preparerade spår.

Kompletta skidutrustningar dvs skidor, skor och stavar finns att hyra i storlek 32 - 47. För den under 18 år är det gratis och för den över 18 år kostar det 40 sek.
Hyr i Åkulla Alliansstuga på Skidstadion i Åkulla 200 meter från parkeringsplatsen. Stugan är öppen så länge det finns spår.

Här finns även en värmestuga samt iordninggjorda grillplatser med ved bredvid stugan. Ät din medhavda mat i stationshuset eller passa på att besöka friluftsgården och prova på deras mat.

För aktuell information kan du besöka Åkulla Skidallians hemsida www.akulla.selänk till annan webbplats eller ringa deras snötelefon för att få reda på spårförhållanden.

Det kan också vara bra att kolla deras Facebook-sidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för uppdateringar.

Vägbeskrivning:
Banorna är belägna cirka 25 km öster om Varberg. Från centrum norrut. Ta väg 153 mot Värnamo i rondellen och kör genom Gödestad och Rolfstorp. Ta höger vid skylt Åkulla och följ vägen ungefär 4 km fram till Åkulla Friluftsgård.

För aktuell information om spåren se webbplats

Åkulla skidallians skidspår
Rolfstorp

Åkulla skidallians hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Senast ändrad: 2019-07-29