Choose language
Other:

Läjet - Träslövsläge

Upplev Läjet och den pittoreska känslan av gammal fiskeby! Läjet är vad Varbergarna själva kallar det lilla samhället Träslövsläge. Denna gamla fiskeplats har genom hamnutbyggnader på 1900-talet blivit den största fiskehamnen i Halland. En del av den tidiga bebyggelsen finns dock kvar längs den smala Storgatan.

I Läjet hittar du fisk- och skaldjursrestaurangen Joels Brygga belägen alldeles intill havet. En mer havsnära måltid är svår att få när man njuter av den nyfångade fisken med utsikt över vattnet. Tång, fisk och skaldjur är närproducerat - allt för en hållbar miljö. Rätterna är okomplicerade, som en klassisk spätta med smörstekta champinjoner, skirat smör och citron.

Läjets Krog och Pizzeria Länk till annan webbplats. erbjuder smarriga pizzor och annat gott precis intill stranden.

Är du sugen på en glass så finns det berömda Tre toppar här, eller den lilla Kaffeboden som ligger alldeles intill strandkanten.

Ingen hamn utan fisk! Köp med dig lite närfångad fisk när du är här. Antingen av mysiga Läjets fisk Länk till annan webbplats. eller från Kräftvagnen Länk till annan webbplats. som står för de godaste kräftorna du kan tänka dig.

I Träslövsläge kan du kitesurfa, vindsurfa eller paddla SUP eller bara njuta av sol och strand på någon klippa eller på den barnvänliga sandstranden.

Bara en liten bit från Läjet hittar du förstklassigt lantligt mys hos Johnssons Gård Länk till annan webbplats. med gårdsrestaurang, bageri & café, keramikverkstad, blomsteraffär med inredning, bryggeri och en stor träningsanläggning. Helt klart värt avstickaren!

Träslövsläge

E-post turist@varberg.se
Telefonnummer 0340-868 00

Senast ändrad: 2021-09-03