Läjet - Träslövsläge

Besök Träslövsläge - eller Läjet som det lilla samhälle också kallas - och insup atmosfären och upplev den pittoreska känslan av gammal fiskeby!

Denna gamla fiskeplats har genom hamnutbyggnader på 1900-talet växt och är numera den största fiskehamnen i Halland.

I Läjet hittar du fisk- och skaldjursrestaurangen Joels Brygga belägen alldeles intill småbåtshamnen. En mer havsnära måltid är svår att få när man njuter av den nyfångade fisken med utsikt över vattnet. Tång, fisk och skaldjur är närproducerat - allt för en hållbar miljö.

Läjets Krog och Pizzeria Länk till annan webbplats. kan du slå dig ner på uteserveringen vid stranden och avnjuta en pizza eller något annat gott från menyn. Den vackra utsikten och solnedgången får du på köpet!

Är du sugen på en glass så rekommenderas ett besök på glasscafé Tre toppar. Doften av nybakade rån sprider sig i samhället och lockar besökare i en strid ström, från tidig förmiddag till kväll, under sommarhalvåret.

Den lilla charmiga Kaffeboden hittar ni i anslutning till den populära badpiren vid hamnen. Här samlas både lokala Läjesbor, sommarboende och tillfälliga besökare för en god sallad, en fika eller något gott att dricka. Slå dig ner på den anspråkslösa uteserveringen under bar himmel och njut av magisk kvällssol.

Ingen hamn utan fisk! Köp med dig både nyfångad och närfångad fisk och skaldjur när du är här. Välsorterade Läjets fisk Länk till annan webbplats. erbjuder allt från färsk fisk (hel och filéad) och skaldjur till såser och röror, rökta produkter och goda smörgåsar.
Ser du en lång kö som ringlar sig på hamnparkeringen? Då leder den garanterat till Kräftvagnen Länk till annan webbplats. som säljer pinfärska havskräftor (eller "lajrhommer" som det heter på lejesmål) som kommer direkt från fiskebåten VG 65 Stjärnvik.

I Träslövsläge kan du kitesurfa, vindsurfa eller paddla SUP eller bara njuta av sol och bad från badpiren, en solvarm klippa eller den barnvänliga och långgrunda sandstranden.

Bara en liten bit från Läjet hittar du förstklassigt lantligt mys hos Johnssons Gård Länk till annan webbplats. med gårdsrestaurang, bageri & café, keramikverkstad, blomsteraffär med inredning, bryggeri och en stor träningsanläggning. Helt klart värt en avstickare!

Turistinformationen, Varbergs kommun

E-post turist@varberg.se
Telefonnummer 0340-868 00

Senast ändrad: 2022-10-18