Dölj meddelandet
Eldningsförbudet ligger fortfarande kvar i Varbergs kommun. Från klockan 12:00 måndagen den 13 augusti är det fortsatt förbjudet att elda utomhus men det är okej att grilla på tomtmark och inom restaurangområde med släckutrustning till hands. Public notice: Due to dry weather, a fire ban has been declared in Varberg municipality. It is forbidden to barbecue or light fires of any kind outside. It is however okey to barbecue on your own property and within restaurante areas if you have extinguishers close by.
Läs mer
Choose language
Other:

Kallbadhuset

Efter en promenad längs med Strandpromenaden är det skönt att stiga in i det sagolika Kallbadhuset som står på sina pelare ute i havet.

Här kan du året runt njuta av ett energigivande och svalkande dopp i havet, för att därefter slappna av i en varm och skön bastu i Kallbadhuset med utsikt över Kattegatt. Vill du inte bada är det lika trevligt att bara ta en fika och njuta av arkitekturen, havet och utsikten över fästningen.

Det nuvarande kallbadhuset är från 1903 och det tredje i ordningen. Det är ett av Sveriges vackraste badhus och det enda på någon västkustbadort som bevarats.

I Kallbadhuset är det nakenbad som gäller. Det förstår man inte minst när man hoppar i kallare temperaturer. Det blir mycket kallare med kläder på! Därför finns det en bastu för damerna och en för herrarna. På onsdagar, lördagar och söndagar kan man njuta av kalla bad, en varm bastu och utsikt över havet hos Kallbadhuset.

Kalla bad är bra för hälsan eftersom de ökar blodcirkulationen och därmed är väldigt bra för hjärtat. Så ett besök till Kallis är inte fel om man vill förbättra hälsan och leva lite längre!

Läs bloggaren Krickelins ord om Kallbadhusetlänk till annan webbplats

Se film från Kallbadhuset nedan

För öppettider och priser se webbplats.

Kallbadhuset
Otto Torells gata 7

Senast ändrad: 2018-08-13