Choose language
Other:
röd pelargon

Foto: Eva-Lena Johnsson

Johnssons Gård

Ett annorlunda och trevligt besöksmål på landet, som går i matens, hantverkets och hälsans tecken.

Johnssons Gård Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. ligger sju kilometer söder om Varberg och är en mysig gård på landet med flera olika verksamheter. Här har man på ett personligt sätt skapat förutsättningar för en ny, modern och lantlig tradition i de gamla ladugårdarna.

Besök gärna gården och dess olika verksamheter – det är på lagom cykelavstånd från stan och en fin avstickare från Kattegattleden!

Utanför en del av det gamla tjurstallet ligger gårdsrestaurangen Spiseriet Länk till annan webbplats.. Krögarna Peter Halldén och Linus Boman har installerat sig med ny meny, ny miljö och mer generösa öppettider.
Spiseriet betecknar sig som ett nordiskt kök med lokala, ekologiska råvaror och med traditionella tillagningsmetoder med fokus på våra rökgrillarna. De jobbar med visionen om noll svinn och ett hållbart arbete för att värna om framtiden för våra barn.

Tjejerna inne på Sikta Stenugnsbageri Länk till annan webbplats. erbjuder allt från långjästa surdegsbröd, sötebröd, tårtor, konfektyr och något matnyttigt. Här serveras frukost, fika och något lätt till lunch. Bageriet består av en stor produktionsdel och en butik med café. Allt som säljs tillverkas med så rena, närproducerade råvaror som möjligt – noga utvalda och helst ekologiskt odlade – för att sätta minsta möjliga avtryck på miljön.

Kom och träna som en riktig farmare! Hos Golden Wellness Event & Träning Länk till annan webbplats. kavlar man upp ärmarna, tränar och ger varandra high five. Här kan du träna på dina egna villkor, men också ha riktigt roligt med jobbet och kompisarna.  

Man ska kunna träna upp sig och verkligen utmana sig själv i Bonnaracet, SuperStars eller Varbergs nyaste hinderbana utomhus – ca 300 meter med många naturhinder och andra kluriga hinder att ta sig förbi! Dessutom finns ett utomhusgym och en 300 kvm stor träningslokal inne i ladugården med omklädningsrum och gott om plats för all sorts träning och events.

NackhelleHem Länk till annan webbplats. är en mysig blomster- och inredningsaffär som i största möjliga mån säljer närodlade plantor, blomsterarrangemang efter säsong, trädgårdsprodukter och inredning i lantlig stil. Här hittar du blomman för dagen och annorlunda små ting till hemmet.

Subbe Bryggeri Länk till annan webbplats., med Martin Sunesson i spetsen, har installerat sig på gårdens bryggeri så nu har det åter börjat bubbla i det gamla mjölkrummet. De första ölen är klara och fler är på gång. Två öl säljs nu på Systembolaget och många restauranger runt om i Varberg.

I en del av det gamla kostallet huserar konstnär Eva Otterström. Här har hon sin ateljé och även en liten gallerihörna där man kan få kika in i när hon är på plats.

Med måleri och grafik skapar Eva enkla och kärnfulla figurer som sätter människan i centrum och, som genom ett gediget samhällsengagemang, är tänkta att skapa eftertanke hos andra. 

Senast ändrad: 2022-01-10