Choose language
Other:
röd pelargon

Foto: Eva-Lena Johnsson

Johnssons Gård

Ett annorlunda och trevligt besöksmål på landet, som går i matens, hantverkets och hälsans tecken.

Johnssons Gårdlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster , 7 kilometer söder om Varberg och ett par kilometer öster om mysiga Träslövsläge, är en mysig gård på landet med flera olika verksamheter där de på ett personligt sätt skapar förutsättningar för en ny, modern och lantlig tradition i de gamla ladugårdarna.

Besök gärna gården och dess olika verksamheter – det är på lagom cykelavstånd från stan och en fin avstickare från Kattegattleden!

I den gamla ladugården huserar Sikta Stenugnsbagerilänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster - ett modernt hantverksbageri med butik och café. Här jobbas det med noga utvalda råvaror som ger minsta möjliga avtryck på miljön. Du kan köpa frallor att ta med hem eller äta frukost på plats. Många sorters bröd, tårtor, bakelser, egengjord choklad och müsli finns också att köpa. Självklart kan du även fika eller äta en god sallad under gårdsaspen och bara njuta av lugnet på landet.

I gårdens gamla tjurstall jobbar krukmakarmästare Ulrika Weijmerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster med tillverkning av keramik. I det stora krukmakeriet med tillhörande butik, kan du handla både brukskeramik och unika föremål. Det går också att boka prova-på-drejning.

Det är inne att vara ute! Kom och träna som en riktig farmare. Med Golden Wellness & Farmers Fitnesslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kavlar vi upp ärmarna, köttar vi och ger varandra high five. Här finns det utegym och en 350 meter lång hinderbana samt en stor träningslokal med omklädningsrum. Hos oss kan du träna på dina egna villkor, men också ha riktigt roligt med jobbet och kompisarna.

NackhelleHemlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är en mysig blomster- och inredningsbutik. Här säljs i största möjliga mån närodlade plantor, blomsterarrangemang efter säsong och inredningsdetaljer i lantlig stil. Här finns även småskaligt producerade varor från lokala tillverkare såsom müsli, textilier, ljus med mera.

Subbe Bryggerilänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, med Martin Sunesson i spetsen, är det lilla bryggeriet med de stora smakerna. I det gamla mjölkrummet sker det magi när malt, humle, jäst och vatten blir till festdryck - i många olika varianter. Smaka den gyllene drycken under en ölprovning för dig och ditt gäng.

I en del av det gamla kostallet huserar konstnär Eva Otterströmlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Här har hon sin ateljé och även en liten gallerihörna där man kan få kika in i när hon är på plats.

Bevan Cuthbertson på BEV Designlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster tillverkar unika handgjorda designprodukter i betong. Med ett fantastiskt engagemang skapar han handfat, köksbänkar, trappsteg, speglar, möbler och annan inredning med underbar finish.

Senast ändrad: 2019-06-20