röd pelargon

Foto: Eva-Lena Johnsson

Johnssons Gård

Ett annorlunda och trevligt besöksmål på landet, som går i matens, hantverkets och hälsans tecken.

Johnssons Gård är ett mysigt företagscentrum på landet. I de renoverade gamla ladugårdarna hittar du både café och bageri, restaurang, krukmakeri, blomsteraffär, bryggeri och en hel träningsanläggning.

Johnssons gård finner du cirka 7 km söder om Varberg, ett par km öster om Träslövsläge, på lagom cykelavstånd från Varberg och Kattegattleden! Öppettider finner du på respektive företags hemsida och andra kanaler eller på www.johnssonsgard.se/oppettider Länk till annan webbplats..

Spiseriet

Utanför det gamla tjurstallet ligger gårdsrestaurangen Spiseriet. Krögarna Peter Halldén, Linus Boman och Martin Anneflod erbjuder en spännande meny i fantastisk miljö. Här avnjuts mat från det Nordiska köket, producerat av lokala råvaror, förädlade genom traditionella tillagningsmetoder och rökgrillar.
Mat, drycker, ost, chark och delikatesser - att spisa på plats eller ta med hem. Läs mer på www.spiseriet.se Länk till annan webbplats.

Sikta Stenugnsbageri

Tjejerna inne på Sikta Stenugnsbageri erbjuder långjästa surdegsbröd, sötebröd, tårtor och konfektyr att köpa med eller äta på plats. I mysig miljö serveras frukost, fika och något lätt till lunch. Bageriet består av en stor produktionsdel och en butik med café. Allt som säljs tillverkas med så rena, närproducerade råvaror som möjligt – noga utvalda och helst ekologiskt odlade – för att sätta minsta möjliga avtryck på miljön. Under den varma årstiden tillverkar de även sin populära glass som kan avnjutas på den mysiga innergården.
Läs mer på www.siktastenugnsbageri.se Länk till annan webbplats.

NackhelleHem

NackhelleHem är en mysig blomster- och inredningsbutik. Här kan du köpa säsongens uteplantor, fina presenter, snittblommor, buketter och beställa blomsterbinderier. En del småskaligt producerade varor från lokala tillverkare hittar du också i sortimentet. Här hittar du med säkerhet blomman för dagen och annorlunda små ting till hemmet.
Läs mer på www.nackhellehem.se Länk till annan webbplats.

Verkstan med Vänner

På innergården finns keramikverkstaden och butiken Verkstan med Vänner. Med mycket kärlek tillverkar Therese & Jessica fantastisk brukskeramik, håller drejkurser och bjuder på sig själva. I Verkstan hittar du även andra typer av hantverk, tillverkade av deras vänner och kollegor. Det ger ett spännande urval.
Läs mer på www.verkstanvbg.se Länk till annan webbplats.

Golden Wellness

På gården finns en av Sveriges häftigaste träningsanläggningar! Golden Wellness har allt du behöver för ett skönt träningspass - stor träningslokal med gym och omklädning, utegym, lång hinderbana, padelbanor, multicourt med fitnessyta och tennisbana samt härliga träningskamrater!
Eller letar du efter en passande aktivitet för företaget, möhippan/svensexan, din förening eller skolklass? Petra & Håkan skräddarsyr dagen så att upplevelsen blir den bästa för varje sällskap. High five!
Läs mer på www.goldenwellness.se Länk till annan webbplats.

Subbe Bryggeri

Subbe Bryggeri, som drivs av Martin Sunesson och Titti Larsson, brygger öl som de själva gillar med fokus på kvalitet, utveckling och ölkultur. Affärsidén är att alla ska kunna hitta ett öl som man tycker om, oavsett tidigare erfarenheter eller smakpremisser. I det gamla mjölkrummet sker det magi när malt, humle, jäst och vatten blir till öl - i många olika varianter. Smaka den gyllene drycken inne på Spiseriet eller beställ en ölprovning för dig och ditt gäng.
Läs mer på www.subbebryggeri.se Länk till annan webbplats.

Senast ändrad: 2022-10-18