Choose language
Other:
röd pelargon

Foto: Eva-Lena Johnsson

Johnssons Gård

En härlig utflykt i Varbergs omnejd kan göras till kulinariska besöksmålet Johnssons gård!

På Johnssons gård i Vare söder om Varberg skapar man en ny lantlig tradition på ett personligt sätt. Ett annorlunda och trevligt besöksmål som går i matens och hantverkets tecken. Här har nya och redan etablerade företag tagit plats i en del av de gamla stallarna o ladugårdarna och ger gården nytt liv.

Här huserar bl. a Peder Bengtsson & Bengt Ingesson med sin barbeque-servering, Rub & Smokelänk till annan webbplats. Under tak av gammal plåt står deras smokers, som på helgerna bidrar till det saftiga köttets doft och smak. Beställ din mat i luckan, sätt dig utomhus och umgås med vänner över en bit mat samtidigt som du sveper blicken över landskapet!
Hit kan du åka lördagar från kl 11:00 och fram till ca 16-tiden (eller tills maten eventuellt tar slut).

I gårdens största lokal håller Hembränt Keramiklänk till annan webbplats och Ulrika Weijmer till med sin keramik och drejkurser. Här har skett en total omvandling från mörkt tjurstall till en ljus, charmig butik med tillhörande stor keramikverkstad. Inredningen tar oss tillbaka till gårdens ursprung med bjälkar av gammalt virke. Här köper du handgjorda bruksföremål, konst och presenter av högsta kvalitet.

I en del av det gamla kostallet huserar konstnär Eva Otterströmlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Här har hon sin ateljé och även en liten gallerihörna där man kan få kika in i när hon är på plats.

Med måleri och grafik skapar Eva enkla och kärnfulla figurer som sätter människan i centrum och, som genom ett gediget samhällsengagemang, är tänkta att skapa eftertanke hos andra.

Sandt Brewerylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster skapades ur en ovillkorlig kärlek till öl och en vilja att tänja på gränserna för att på så sätt skapa istället för att tillverka!

Med en fantastisk upplevelse i fokus skapar de öl med delvis klassiska råvaror, men allt som oftast också med något nytt eller outforskat för att förändra din syn på öl. Detta är det lilla bryggeriet med de stora smakerna!

Det är inne att vara ute! Golden Wellnesslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är friskvårdsföretaget som testar gränserna och som satsar helhjärtat på rörelse och events utomhus!

Här ska man kunna träna upp sig och verkligen utmana sig själv i Varbergs nyaste hinderbana utomhus – ca 300 meter med många naturhinder och andra kluriga hinder att ta sig förbi!

Läs mer om gårdens historialänk till annan webbplats

Senast ändrad: 2017-06-28