Hund

Hund i Varberg

Bada

Har du en hund som gärna badar och leker i vattnet? Då är 3:e vik på Getterön den perfekta platsen! Här är det tillåtet att ha hunden med sig, både på stranden, klipporna och i vattnet. Låt hunden utforska och plaska fritt i den natursköna omgivningen som också bjuder på fina strövområden. Utanför toaletten finns det en vattenslang om du vill dusch av din hund.

Hundförbud vissa platser och tider

Det inte tillåtet för hundar att vistas på våra 28 kommunala badplatser under perioden den 1 maj – 31 augusti. Var områdena för dessa badplatser sträcker sig hittar du i en digital karta:

Kommunala badplatsområden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Men kusten är lång och mellan våra kommunala badplatser finns gott om ställen även för hundar att svalka av sig!

Hundrastgårdar
Det finns två hundrastgårdar i Varberg - en i norr på grönområdet mellan Göteborgsvägen och Bergsgatan och en i söder på grönområdet i Breared. Perfekt för hundrar med spring i benen.

De två platserna har olika karaktärer och kan erbjuda olika upplevelser. Hundrastgården i norra delen av stan är mindre och centralt belägen. Den är lättillgänglig och erbjuder enklare lekredskap för att inspirera till aktivitet.

I Breared är hundrastgården utformad som ett naturområde för hundar, där hundar har möjlighet att springa fritt över den varierade terrängen. På platsen finns soffor och papperskorgar.

Senast ändrad: 2023-01-31