Hallandsleden

Hallandsleden

Hallandsleden anknyter i söder till Skåneleden och i norr till Bohusleden. På sin väg genom Halland delar sig leden i en östlig och en västlig sträckning. De båda sträckningarna förenas i Åkulla området och i Gyltige norr om Simlångsdalen.

Hallandsleden

Hallandsledens tre delleder ger dig chansen att uppleva Hallands omväxlande natur och rika kulturutbud. Med en total längd på 396 km har Hallandsleden tre delleder och 25 etapper.

Vill man vandra till Varberg så finns den underbara Norra delleden. Den norra delleden I norra Halland vid Blåvättnerna möter Hallandsleden vandringsleden Bohusleden. Hallandsleden tar dig sedan ner mot Varberg eller in till det vackra Åkulla området, där leden delar sig i en östlig och västlig sträckning. Från Varberg kan du följa "Europaled 1" och ansluta till övriga delar av Hallandsleden strax före Åkulla.

hallandsleden.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du läsa mer om de olika dellederna, olika vandringsförslag och inspiration kring vad man kan hitta på längs leden. Här hittar du också var du får tag i kartor och andra praktiska tips.

Allemansrätten

I Sverige har vi allemansrätten. Den ger oss alla rätt att vara ute i naturen men den kräver samtidigt gott omdöme och stort ansvar. Allemansrätten innebär även att vi har vissa skyldigheter - vi måste visa hänsyn mot markägare och mot andra människor. Vi får inte heller skada natur och djurliv.
Läs mer om vad du får och inte får göra enligt allemansrätten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Senast ändrad: 2021-03-31