Choose language
Other:
Grönsaker

Gårdsbutiker

Här listar vi några av de gårdsbutiker som du kan hitta runt om i Varberg.

Obbhults gård
Obbhults gård är en gammal kringbyggd hallandsgård utanför Rolfstorp som har funnits sedan år 1752. I gårdens café i gammal stil är porslinet gamlat och missmatchat och känslan mysig. Här säljs god fika bakad från grunden som kan intas antingen inne i huset eller ute på gården. Logen har gjorts om och där säljs antikviteter och nyheter inom husgeråd och inredning.

Obbhult 13
Rolfstorp (Strax utanför Varberg)
Telefonnummer: 070 - 247 43 37
www.obbhultsgard.selänk till annan webbplats

Warberg Tomat
Gårdsbutik med egenodlade produkter samt bland annat marmelader och såser gjorda på egna tomater. Under vintern 2016 byggdes ladugården om till en ny och betydligt större gårdsbutik. Den gamla butiken har byggts om till kök/bageri, så nu erbjuds även nybakat bröd, kakor med mera måndag till lördag.

Warberg Tomat
Gunnestorp 8
432 95 Varberg
Telefonnummer: 070 - 347 19 35
www.warbergtomat.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Korndals gård
Korndals gård är fridfullt beläget längs den vackra Dagsåsvägen. I den varsamt renoverade butiken finns en skön mix utav nya inredningsdetaljer, ingtageprylar, och hantverk från lokala producenter. Här hittar ni unika närproducerade prylar som bara producerats i liten skala.

Korndals gård
Korndal 1
432 77 Tvååker
Telefonnummer: 073 - 4388735
www.korndal.selänk till annan webbplats

Håkesgård Garden B&B
På Håkesgård, cirka 2 mil utanför Varberg, finns en mysig gårdsbutik som säljer en salig blandning av vackra ting men inrikning på trädgård. Här kan du hitta vaser, krukor och zinkbadkar till trädgården, blomsterduketter från deras egen trädgård. Missa inte att ta en till på Håkesgård underbara trädgård. Entrén är 100 kr och då ingår fika, barn går in gratis.

Håkesgård Garden B&B
Stamnared 3, 432 68 Veddige
Telefonnummer: 0340-54 21 79
www.hakesgard-garden-bb.business.sitelänk till annan webbplats
www.instagram.com/hakesgard/länk till annan webbplats

Janko Hantverksbutik
På Lerjansväg 11 hittar du denna lilla butik med ett orangeri som har utsikt över havet. Här finns garn i massor, hemstickat samt Stickcafé varje onsdag 14.00-18.00. Här hittar du också akvareller och grafik, träbrickor med bland annat lokala motiv, fotokonst, betongankor på drivved och mycket annat. För mer information se Jankocollection på Facebooklänk till annan webbplats.

Lerjans väg 11
vid Galtabäcks idrottplan
Telefonnummer: 070-868 25 52

L.Home
Hos L.Home blandar de nytt och nött, charmigt slitet och vackert nytt. Här hittar du möbler, gardiner, tyger, kuddar, olika inredningsdetaljer och sköna ting för hemmet. Njut av en fika på deras veranda eller få en stunds avkoppling och inspiration i butiken.

Träslöv 60
432 91 Varberg
Telefonnummer: 073-542 31 80
www.lhome.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Viskadalens Gårdsglass
I gårdsbutiken kan man under sommarsäsongen köpa skopglass som man kan äta på plats. Året runt har de öppet någon dag i veckan för försäljning av glasspaket och mjölk från gården. Det finns lätt, mellan och helmjölk att välja på. De säljer även andra produkter så som honung från lokala producenter.

Drared 11 B
432 66 Veddige
Telefonnummer: 070 - 281 55 20
www.viskadalensgårdsglass.selänk till annan webbplats

Vareborg Gårdsbutik
Jordgubbar har en särskild plats hos Vareborg. Här kan du provsmaka och välja ut de bästa! I gårdsbutiken erbjuder de också dagsfärska grönsaker från lokala odlare. Svenska grönsaker såsom morötter, rädisor, potatis och flera olika sorters sallad finns i butiken. Här finns även café med jordgubbsspecialiteter.

Vareborg 3
432 91 Varberg
Telefonnummer: 0340-67 05 25
www.vareborg.selänk till annan webbplats

Ateljé Ängsull
Ateljé Ängstull är en hantverksbutik och sommarcafé. Butiken är fylld av ett stort utbud av framförallt svenskt hantverk - det mesta i original direkt från hantverkarens händer eller svensk design. Caféet är öppet i trädgården. Ateljé Ängstull håller öppet maj till september.

Ligger direkt utmed vägen mellan Hunnestad och Himle, strax utanför Varberg (ca 7 km), på Sveriges västkust.
Telefonnummer: 073 - 320 92 22
E-post: ateljeangsull@gmail.com 
facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Wilhelminagården i Varberg
Gårdsbutik med ekologiska och lokala produkter. Återvunnet hantverk och ett urval av tidlösa lampor.

Träslöv 119
432 91 Varberg
Telefonnummer: 073-339 38 22
www.wilhelminagården.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Lena Petersson Butik & Utställning
Konstnären Lena Petersson har sin ateljé i en gammal stenladugård som är byggd i slutet av 1800-talet. Lena har uppmärksammats mycket bland annat för sina stämningsfulla julmotiv där hennes personliga tomtar har fått en given plats.

Utteros 1
432 76 Tvååker
www.lenapetersson.selänk till annan webbplats

Strömma Farmlodge
På Strömma Farmlodge kan ni både bo över, äta, njuta av stunden och handla hemmalagad fika. I butiken finns massor utav spännande ting i matens tecken. Missa inte att blicka upp mot det underbara taket som påminner om något från en kyrka.

Strömma Kvarn
432 77 Tvååker
www.strommafarmlodge.comlänk till annan webbplats

Hermanslycke Bed & Breakfast
I 50-talsmiljö på landet, nära växande gröda, grönska och med små djur att titta på och klappa. Njut av våffelfika och annan gofika i  gamla logen. Strosa i Ladugården där butiken finns med kuriosa gammalt och nytt, fantastiska hantverk och  loppis.

Hermanslycke 2
432 76 Tvååker
www.hermanslycke.comlänk till annan webbplats

Ästad Vingård
I utkanten av naturreservatet Åkulla Bokskogar finns Ästad Vingård. Där kan ni dricka gårdens eget vin, bo, äta, gå på spa, uppleva höghöjdsbana och handla i deras gårdsbutik med produkter från olika lokala producenter.

Ästad
432 77 Tvååker
www.astadvingard.selänk till annan webbplats

Öströö Fårfarm
I hantverksbutiken hittar du bland annat tvålar av fårfett, tovade tofflor, disktrasor med får och stickade ullvantar. Halmslöjd som tillverkas inom familjen finns i former som midsommarstänger, påskkärringar, tomtar, kransar med mera.

I Köttboden köper du kött som för första gången lämnar gården. Här går det hela vägen från uppfödning och slakt till förädling och försäljning på gården - allt för en bättre djuromsorg och bättre kvalitet.
Här kan du köpa färskt lammkött på hösten september till november och i viss mån till påsk. I köttboden kan du också köpa rökta korvar, patéer, pastej, rökta fioler, geléer, inläggningar, senap, kryddor och mycket annat smått och gott.

Öströö fårfarm
432 77 Tvååker
www.ostroofarfarm.comlänk till annan webbplats

Hembränt Keramik
Beläget på Johnssons Gård i Vare söder om Varberg håller Hembränt Keramiklänk till annan webbplats och Ulrika Weijmer till med keramik och drejkurser. En ljus, charmig butik med tillhörande stor keramikverkstad. Inredningen tar oss tillbaka till gårdens ursprung med bjälkar av gammalt virke. Här köper du handgjorda bruksföremål, konst och presenter av högsta kvalitet.

Vare 47 B
432 91 Varberg
www.hembrant.se länk till annan webbplats

NackhelleHem
NackhelleHem är en butik med inredning, växter och trädgårdsprylar.
Öppet onsdagar 14.00-18.00, söndagar 11.00-15.00 och enligt överenskommelse.

Spannarp 234
432 77 Tvååker
www.nackhellehem.selänk till annan webbplats

Ekkullens Fårfarm
Butik med lammkött, fällar, ull, garn, produkter av lammskinn. För aktuella öppettider kontakta butiken.

Kvarnome 6
432 66 Veddige
Telefonnummer: 073 - 053 09 54
www.gardsnara.se/halland/ekkullens_farfarm länk till annan webbplats

Senast ändrad: 2019-10-14