Folk som cyklar på strandpromenaden.

Cykla i Varberg

I Varberg finns många trevliga och spännande cykelturer. Allt från större cykelleder till mindre landsvägar, utmed havet eller på en lummig och mysig skogsstig.

Få kommuner har lika bra cykelvägar som Varberg! Många av vägarna passar också bra för inlinesåkning. På flera ställen längs med de olika cykellederna finns möjlighet till övernattning för den som väljer att cykla i etapper.

VisitVarberg-appen
I appen finns 6 olika cykelrundor med gårdsbutiker, världsarv, vingårdar och mycket annat att besöka utmed vägen.

Cykelkarta för Varberg
I cykelkartan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för Varberg kan du se vilka vägar som är lämpliga för cykeltrafik i Varbergs stad.

Cykelplaneraren
Cykelplaneraren Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. visar en karta över bra cykelleder i Varberg och upp mot Göteborgsområdet.

Kattegattleden
Kattegattleden är en 390 km lång cykelled med unikt havsnära läge, som går mellan Helsingborg i söder och Göteborg i norr, hela vägen genom Halland. Följ de rödvita skyltar med nummer 1. Kattegattleds karta här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Monarkleden
Monarkleden löper mellan Varberg och Kungsäter och är huvudstråket i det nätverk av cykelleder som utgår från olika platser utmed leden. Läs mer om leden här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Åkullaleden
Leden är cirka 25 km lång och startar i Varbergs tätort och går bitvis längs den gamla banvallen till de vackra och natursköna Åkulla bokskogar. Cykelleden är enkel att cykla, och det finns flera möjligheter att stanna till och njuta av utsikten och ta en fika på Åkulla Outdoor Resort. Största delen av leden går på asfalterad väg, med en kortare sträckning på grus. Åkullaledskarta här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Länk till annan webbplats.

Hyra cykel
Här kan du läsa mer om cykeluthyrning i Varberg. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ta med cykel på tåget
SJ: Cyklar är överlag inte tillåtna att ta med ombord. Om du har en ihopfällbar cykel eller monterar isär din cykel och paketerar den väl, som ett bagage, får du ta med dig den ombord. Samma gäller för barncyklar.
Läs mer på SJ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Öresundståg/Västtåg: På Öresunds- och Västtrafikens tåg kommer det under en övergångsperiod att vara gratis att ta med sig sin cykel ombord i mån av plats.
Reser du mellan Sverige och Danmark över Öresundsbron behöver du köpa ett tillägg för din cykel - en Öresundscykelbiljett. Du kan välja mellan tillägg till din enkel-eller 24-timmarsresa.
Läs mer på Öresundståg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Västtrafik Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Hallandstrafiken: I mån av plats kan du ta med dig din cykel på tåg och regionbussar. Cykeln får dock inte tas med på stadsbussarna. Det är alltid tågvärden/föraren som avgör om din cykel får plats. Cykel tas för tillfället med kostnadsfritt inom Halland.
Läs mer på Hallandstrafiken. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast ändrad: 2024-02-16