Choose language
Other:

Bästa stunden för ...

Vissa upplevelser gör sig bäst en särskild tid på dagen. Här får du
tips om några guldkorn för en ledig sommardag!

05.00 Gå upp med fåglarna

Naturum i kanten av Getteröns naturreservat är Varbergs näst mest besökta turistmål efter Varbergs fästning. Över 80 000 människor besöker fågelreservatet varje år, men också tusentals fåglar som tycker att Getterön är ett underbart ställe. Här anordnas massor med aktiviteter till exempel skattjakt för barn, vandringar, titta på stjärnhimlen och mycket mer.
Läs mer på www.getteron.com Länk till annan webbplats.

07.00 Köp frukt på torget

En solig dag gör du fina fynd på Varbergs torg. Kanske lite färska jordgubbar
till frukosten eller att ta med till stranden. På sommaren är det full fart på torget redan tidigt på morgonen. Torghandlarna dukar upp varje onsdag och lördag året runt. Här finns frukt och grönsaker, kläder, prylar och konst att köpa.

08.30 Morgonyoga

Ta med egen matta och bege dig till piren i Träslövsläges hamn för yoga till ljudet av vågornas skvalp. En härlig stund för kropp och själ med yoga som passar både erfarna och nybörjare.
Förbokas på www.kajplatsbalans.se Länk till annan webbplats.

10.03 Melodikrysset på Strömma

På Strömma Farmlodge serveras en härlig frukostbuffé, som du avnjuter medan du löser melodikrysset. Pennor och kryss ligger färdiga på borden.
Förbokas på www.strommafarmlodge.com Länk till annan webbplats.

12.00 Lunch på Spiseriet

På Johnssons gård hittar du det mesta. Avnjut en ovanligt god lunch på restaurang Spiseriet och ta en titt på utbudet av butiker och härligheter. Konst, bageri, bryggeri, träning, blommor – för alla smaker alltså.

13.30 Vandra i Gässlösa

Gå de slingrande stigarna genom naturreservatet utanför Rolfstorp. Bokskogen bjuder på magiska upplevelser av grönska, porlande bäck och fågelsång. Vandrar du uppför Böstesberget väntar en hänförande vy över Himledalen och vid klart väder kan du ana Kattegatt.

16.00 En matbit på Hamnpaviljongen

Hamnpaviljongen mellan Socitetetsparken och hamnen är under sommaren ”strandhaket mitt i stan” med hemgjorda hamburgare, pizza och sallader. Uteserveringen är en av de största i Varberg och i utomhusbaren är det skönt häng.

18.00 Löprunda med utegym

I Påskbergsslingan mitt i stan springer du några kilometer i vacker och relativt plan terräng. Utmed spåren finns stationer med gymredskap som gör löprundan till ett härligt träningspass.
Mer om Varbergs motionsspår hittar du här Länk till annan webbplats.

20.00 Möt kvällen på strandpromenaden

På gräset mellan Kärleksparken och havet ligger ett stort ankare i målat järn, vilket har gett platsen namnet Ankaret i folkmun. Under dagen en uppskattad badplats, men på de ljumma sommarkvällarna är det här du möter upp vännerna med filtar och picknick. Solnedgången över havet ger garanterat de vackraste minnena (och bilderna) från sommaren och när det skymmer lyser strandpromenaden upp.

21.30 Ett glas på Fästningsterrassen

Den där stunden då man inte vill gå hem utan njuta av dagen lite
till – den upplever du på bäst på Fästningsterrassen. Köp något gott att dricka, slå dig ner på uteplatsen och låt dig hänföras över utsikten.

22.10 Kvällsdopp på Fästningsbadet

En ledig dag utan bad, då fattas det något. Kvällsdoppet på Fästningsbadet är definitivt alternativet för den som inte vill ha sanden med sig hem eller vandra på långgrunda promenader. Hopp i bara!

22.33 Kebabrullen på Campino

Ingen avslutning är så populär som den på stans hot spot, Campino. Storsäljaren kebabrullen blir pricken över i på en skön dag i sommarvarberg.

Senast ändrad: 2021-07-02