Bad

Badguide

Varberg har allt när det kommer till bad. Här finns salt och sött vatten. Strand och klippor. Hopptorn, bryggor och stegar. Oavsett om du är ute efter bad, strandlek eller surfing finns det många olika platser att hoppa i plurret, sola eller ställa fikakorgen på. Har du kanske till och med svårt att välja? I vår badguide kan du enkelt hitta den som passar dig bäst!

Var hittar jag stränderna?

Klicka in dig på vår Varbergskarta för att se var alla badplatser finns.
Karta över badplatserna. Länk till annan webbplats.

Kolla badtemperatur!

Plats

Temperatur

Träslövsläges Hamn7.4 °C
Snorkelleden7.4 °C
Fästningsbadet7.7 °C

Apelviken

Apelviken


Apelviken är en bred och lång sandstrand med klippor i norr och en badbrygga med stege i söder. Här finns affär, restauranger, kiosker och bangolf. Apelviken är surfarnas paradis! Var uppmärksam på att farliga strömmar kan förekomma under blåsiga dagar.

Barnens Badstrand

Barnens badstrand


Precis vid Kallbadhuset ligger Barnens Badstrand som är en barnvänlig sandstrand. Perfekt för barn som vill bygga sandslott, plaska och leka. Toaletter och kiosk finns i anslutning till stranden.

Längs med piren, bredvid Kallbadhuset, finns ett nybyggt trädäck med en ramp ut i vattnet som gör det lättare att bada för dig som använder rullstol och rullator. Badrullstolar finns att låna på hamnkontoret i gästhamnen, som är bemannat kl 07.00-21.00 under juni, juli och augusti.
Kontakta hamnvärden på telefon +46 (0)70-996 57 70 om du är intresserad.

Fästningsbadet

Fästningsbadet


Fästningsbadet rymmer både soldäck, badbrygga och hopptorn. Badet ligger ute på Fästningspiren och erbjuder plats för både sol, bad, hopp och lek på djupt vatten - mitt i centrum. Hopptornet är 3,75 meter högt - perfekt för den
modiga badaren. Badet passar för större barn och ungdomar.

Viktigt att veta:
Under sommaren 2023 finns inga badvakter på badet.
Tänk på att vattnet är djupt på badplatsen. Allt bad sker på egen risk och föräldrar ansvarar för sina barn.
Hundar får inte vistas på bryggan under tiden 1 maj till 31 augusti.
Det är inte tillåtet att använda engångsgrillar på bryggan.
Rökning undanbedes.

Ankaret (Djupa dräkt)

Ankaret


Ankaret är en klippig strand med två badbryggor. Här finns en stor yta som passar bra för grillning och det ligger nära Kärleksparkens servering.

Detta är ungdomarnas favoritställe på sommarkvällarna. När du ser ett stort ankare vet du att du har kommit rätt. Parkering finns i anslutning till badplatsen.

För damer: Skarpe nord

Skarpe nord


För damer som föredrar att bada utan någonting mellan kroppen och havet finns två bad att välja mellan. Det ena är Skarpe nord som är endast för damer med två badbryggor.
Dusch- bastu- och toalettbyggnad finns i anslutning till badplatsen.

Här hålls det öppet året runt för den modiga som gärna doppar sig på vintersäsongen också.

För damer: Käringhålan

Käringhålan


Det andra nakenbadet för damer är Kärringhålan. Det är en klippig och mysig badplats. Torrklosett finns.

För herrar: Goda hopp

Goda hopp


För herrar som vill bada nakna finns Goda hopp med badbrygga, klippor och bastu.

Träslövsläge

Träslövsläge


I Träslövsläge hittar du denna stora långgrunda sandstrand. Det är en barnvänlig strand med gungor, rutschkana och volleybollnät. Här är det nära till glasskiosk, och toaletter.

Stranden är också en populär surfingspot och under vissa tider på året finns möjlighet att hyra utrustning på plats.
Observera kommunens ordningsbestämmelser för kitesurfing vid stranden.

Simstadion

Simstadion


Simstadion är en femtio meter lång havsvattenbassäng med åtta banor, trampoliner och barnbassäng. Här finns även bastu, kiosk och café. Simstadion håller öppet dagligen under sommarsäsongen.

Getterön - Första vik

Första vik


På Getterön Första vik finns fin sandstrand, klippbad och bryggor. Det är barnvänligt och här finns både gungor och rutschbana.
Det finns även kiosk och restaurang Hattaviken. Första vik ligger i nära anslutning till småbåtshamnen, där båtar går fram och tillbaka till Varbergs centrum.

Getterön - Andra vik

Andre vik


Andra vik är en mindre badplats precis intill första vik med badbrygga och klippbad. En perfekt plats för krabbfiske.
Det ligger en liten parkering intill, det går också bra att parkera vid första vik och promenera över klipporna.

Getterön - Tredje vik

Tredje vik


Getteröns Tredje vik erbjuder en mindre sandstrand med inslag av klippor. Den ligger i nära anslutning till Getteröns Camping. Det finns toaletter. Tredje vik är kommunens enda hundbad.

Getterön - Fjärde vik

Fjärde vik


På Fjärde vik finns en härlig sandstrand med badbryggor och klippor. Stranden har toaletter och ligger i nära anslutning till Getteröns Camping och minigolfbana.

Getterön - Femte vik

Femte vik


Femte vik är en barnvänlig sandstrand där det även finns klippor. Lekplats, toaletter och kiosk ligger i nära anslutning.

Tillgängligt bad - Getterön Femte vik

tillgänglighet femte vik getterön


Ett nytt tillgänglighetsbad med brygga och ramp ned i vattnet finns på femte vik på Getterön. Det finns även toaletter, omklädningsrum och dusch. Här finns också en ny lekplats utformad så att alla ska kunna vara med och leka samt en spång som underlättar att ta sig fram mellan lekplats och brygga.

Badrullstolar finns att låna under perioden 10 juni till 31 augusti, klockan 10-15, alla dagar i veckan. Kontakta badvärden på den intilliggande DHR-gården som hjälper till med utlåning.

Kåsa (Lilla Apelviken)

Kåsa strand


Kåsa är en sandstrand med inslag av klippor. Här finns närhet till hotell, restaurang, kiosk och camping. Tröttnar du på att bada så kan du hyra strandspel här. 

Kärradal

Kärradal


Kärradal erbjuder sandstrand, klippor och brygga. En härlig barnvänlig strand i toppskick. Det är långgrunt vilket gör att vattnet ofta blir varmt tidigt. I anslutning till stranden finns det toaletter öppna under sommarmånaderna. I närheten finns restauranger och camping.

Stranden fungerar även bra för vindsurfing och kitesurfing.

Espevik

Espevik


I Espevik hittar du både sandstrand och klippor. Toalett och kiosk finns nära stranden. Här ligger även Espeviks camping och en minigolfbana.

Bua

Bua strand


I Bua kan du välja mellan mellan sandstrand, klippor och badbryggor.

Stråvalla strand

Stråvalla strand


En barnvänlig långgrund sandstrand. Här finns gungor för den som vill ha en paus från badet.

Björkäng

Björkäng strand


I anslutning till Björkängs Camping hittar du en stor sandstrand. Det är nära till affär, kiosk, servering och minigolf. Beachvolleynät finns på stranden för den som är sugen på att varva bad med en match eller två.

På stranden finns också ett avgränsat område speciellt för kitesurfing.

Skällingesjön

En mysig badplats i Skällinge med bryggor och hopptorn, här kan barnen leka och hoppa. Skällingesjön har en liten sandstrand och här finns också en lekplats samt toalett.

Mäsen Karl-Gustav

Sjön Mäsen är en större insjö. Badplatsen har en mindre sandstrand med flytbrygga. Här finns även gräsytor om man inte vill få sand mellan tårna.

Oklången Kungsäter

Här finns en liten sandstrand. Gräver man lite finns massor med blålera för barnen att leka med. Det finns också en badbrygga att sitta och sola på eller hoppa från.

Övriga sjöar

Tre badplatser vid sjöar har kommunal service, men självklart finns det fler pärlor att upptäcka. Men tänk på att aldrig lämna andra avtryck i naturen än dina fotspår.

Senast ändrad: 2023-09-29