Choose language
Other:

Aktiva familjen

Äntligen skiner solen och det är dags att släppa skärmarna och ge sig ut! Ta med hela familjen på en aktiv heldag.

Roliga lekplatser

Spööökitetsparken
Spööökitetsparken är Varbergs första utflyktslekplats och har temat lokalhistoria och spöken. På lekplatsen finns det bland annat ett spökhus med rutschkana, fladdermöss och spökskog. Konstgräsklädda fästningsväggar att klättra på och studs- och hängmattor.

Påskbergsskogens naturlekplats
I Påskbergsskogen, inte långt från Påskbergsskolan hittar du en naturlekplats med klätterställning och en trädkoja. Här finns gungor, hinderbana, redskap för balanslek och en slags upprättstående xylofon att spela musik på. Flera platser lämpliga för picknicken och små söta kojor att leka i.

Apelvikshöjds lekplats
Här finns en lekplats med klätterställning och studsmattor varav några nedsänkta. Snurrstol, gungställning och två klättertorn med rutschbanor. Båtar för de små, grävleksaker och bra med grönytor för spring i benen. Här finns även ett litet utegym för mamma och pappa eller så kan man bara njuta av havsutsikten.

Håstens utflyktslekplats
Här finns något för alla åldrar. Skateramp, pumptrack, parkour, en svingel (jättegunga) för de lite äldre. För de mindre finns det en tubrutschkana, studsmattor, hängmatta och en klätterställning som är inspirerad av dataspelet
”Donkey Kong”. Här finns också grillplats.

På Spåret i Tvååker
Välkommen till Tvååkers station, eller lekplatsen På spåret. Här hittar du gott om balans- och klätterredskap, gungor och ett tåg med tillhörande ”biljettkontor”. Litet utegym för mamma och pappa. Bra parkering i anslutning och nära till ett bageri. 

Femkampa

Golden Wellness på Johnssons Gård
Här finns utmaningar för dig som vill vara riktigt aktiv. Testa på Naturhinderbanan med 21 platsbyggda hinder och utegym där du kan träna från solen går upp till solen går ner. Missa inte Bonnaracet där du ska köra skottkärra, välta däck, bära vattendunkar och dra pall. Här finns också en grillplats som bokade gäster får använda.
Läs mer och boka på www.goldenwellness.se Länk till annan webbplats.

Bada i sjö

Oklången Kungsäter
Här finns en liten sandstrand. Gräver man lite finns massor med blålera för barnen att leka med. Det finns också en badbrygga att sitta och sola på eller hoppa från.

Skällingesjön
En mysig badplats i Skällinge med bryggor och hopptorn, här kan barnen leka och hoppa. Vid sjön finns en liten sandstrand och det finns också en lekplats samt toalett.

Mäsen Karl-Gustav
Sjön Mäsen är en större insjö. Badplatsen har en mindre sandstrand med flytbrygga. Här finns även gräsytor om man inte vill få sand mellan tårna.

Alla kommunens badplatser hittar du här

Senast ändrad: 2022-05-30