Dölj meddelandet
Varbergs kommun följer aktivt händelseutvecklingen kring den pågående coronapandemin. Vi samverkar med Länsstyrelsen och andra myndigheter samt följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.
Läs mer
Choose language
Other:

Bockstensmannen

Möt museets “guldkorn” sedan snart 80 år tillbaka!

Utställningen om Bockstensmannen, med det pålade mossliket från 1300-talet och den välbevarade dräkten, visas i ett rum där medeltiden speglas även i väggarna. Här kan besökaren få njuta av utsikten mot västerhavet och lyssna till medeltidens tankevärld och musik.

Du kan stå öga mot öga med Bockstensmannens rekonstruktion skapad av Oscar Nilsson, som visar hur Bockstensmannen troligen såg ut när han mötte sitt öde. Hela fyndet inramas av konstnären Roj Fribergs målningar där mossen och naturen ger en effektfull känsla.

I utställningen finns ett upptäckarspår baserat på barns frågor om Bockstensfyndet. Här kan du uppleva historien med olika sinnen. Vi analyserar fyndet och sätter det i relation till andra mosslik och arkeologiska fynd. I nyproducerade filmer levandegör vi fyndet på oväntade och överraskande sätt. Vi presenterar också nya forskningsresultat som gör att vi får ytterligare svar på frågan: Vem var Bockstensmannen?

Bockstensmannen och den olösta mordgåtan fascinerar alla och utställningen förmedlar historierna kring ett av Sveriges mest intressanta medeltida fynd.

Plats, ort och tid

Hallands Kulturhistoriska Museum

Aktuella öppettider på hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster 2019-2020

Hallands Kulturhistoriska Museum
Fästningen 1
432 00 Varberg
Hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Telefonnummer 0340-828 30
E-post

Senast ändrad: 2019-10-09