Resa till och inom Varberg

Till Varberg

När man ska till en ny stad är det inte alltid så lätt att veta hur man tar sig dit på bästa sätt. Här kan du läsa om de olika alternativen - kollektivtrafik, cykel, bil eller flyg. Vad passar dig bäst?

Kollektivtrafik

Från Göteborgs centralstation med stopp i Mölndal, Kungsbacka och Åsa (inte alla avgångar) går Öresundståget Länk till annan webbplats. till Varberg en till två gånger i timmen. Från Göteborg är restiden ca 40 minuter.

Även söderifrån går Öresundståget till Varberg. Från Malmö Centralstation med stopp i Landskrona, Helsingborg, Ängelholm, Halmstad och Falkenberg kör tåget till vår vackra kuststad.
Tåget går en till två gånger i timmen.

Vill du åka från exempelvis Karlskrona, Kalmar eller Växjö går det också bra att ta Öresundståget. Då tillkommer det ett byte, oftast i Lund.

SJ Länk till annan webbplats. kör också till Varberg från bland annat Göteborg och Malmö. Avgångarna och stoppen på vägen hit är dock färre än för Öresundstågen.

Obs! Glöm inte att det inte går att köpa biljett ombord på tågen och att kontoladdning på Västtrafikkort inte gäller på Öresundstågen.

Vill du ta med dig cykel på tåget? Läs om regler och priser för cykel på Öresundståget Länk till annan webbplats. och SJ.

Cykel

Vill du cykla till Varberg är ett alternativ den vackra och vattennära Kattegattleden. Länk till annan webbplats. Den 395 km långa leden går hela vägen från Göteborg och ner till Helsingborg via Varberg.

Bil

E6 och E20(Europaväg 6 och 20) passerar Varberg och det finns flera avfarter att välja på.
Ska ni ta er in till centrum, Getterön eller Apelviken och kommer norrifrån så kan ni välja avfart nr 55 vid Varberg Nord. Kommer ni söderifrån så är även avfart nr 54 mot centrum ett bra alternativ.

Det finns både parkeringshus och utomhusparkering inom kommunen vilket ger goda parkeringsmöjligheter Länk till annan webbplats..

Flyg

De närmaste flygplatserna för att ta dig till Varberg är Landvetter flygplats Länk till annan webbplats.utanför Göteborg och Halmstad flygplats Länk till annan webbplats..

Packa


Inom Varberg

Varberg är en mindre stad och det är enkelt att ta sig mellan olika platser i kommunen.

Kollektivtrafik

Hallandstrafiken kör kollektivtrafiken i kommunen. Vi rekommenderar er att ladda ner Hallandstrafikens app i telefonen. Här finns reseplanerare med hållplatser, tidtabeller, trafikinformation med mera. Använd också appen för att smidigt köpa biljetter för din resa. För mer information, besök Hallandstrafikens hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Busstationen ligger i anslutning till Varbergs station. På stationen finns även ett litet resecentrum där kan du få direkt service med information om hållplatser, tider och priser med mera av personal. Det går även att ringa Hallandstrafiken på telefonnummer 0771331030.

Cykel

I Varberg finns en hel del trevliga och spännande cykelturer Länk till annan webbplats.. Allt från större cykelleder till mindre landsvägar, småvägar längs med havet och skogsstigar. När du cyklar i Varberg passerar du både hav, sjöar, skog, sevärdheter och mysiga fikaställen.

Vill du hyra cykel i Varberg för en kortare eller längre tid? Läs mer om de alternativ som finns under Cykeluthyrning.

Bil

I Varberg parkerar du gratis på kommunala parkeringar under en begränsad tid. På vissa parkeringar behövs en P-skiva. Dessa finns att köpa på Turistinformationen och i andra affärer i centrum. P-skivan gäller inte bara i Varberg utan kan användas på flera andra plaster i Sverige.

Det finns både parkeringshus och parkeringsplatser Länk till annan webbplats. utomhus
i Varberg.

Båt

Under sommarmånaderna juni, juli och augusti kör Tunaclipper till ön Anholt. Länk till annan webbplats. Tunaclipper kan också hyras av grupper för turer till danska ön Laesö. Länk till annan webbplats.

Getteröbåtarna kör från fastlandet till Getterön Länk till annan webbplats.. Här kan du hitta ditt eget paradis bland någon av öns många vikar med stränder och klippor.

Senast ändrad: 2021-07-09