Choose language
Other:
Surf


För den aktiva

Vill du hitta på något som värmer upp kroppen?

Golf

För den som gillar att slå bollar över greenen kan vi rekommendera någon av Varbergs golfbanor. Vi är en golftät kommun - här är det nära till första tee. Banorna erbjuder park, hed, skog, kuperad terräng och seaside. Testa dig fram och hitta din favorit!

Åkulla vandringsleder

Gillar du att promenera och andas frisk luft? Packa matsäck, knyt skorna och bege dig till Åkulla bokskogar. Skogen erbjuder 50 km2 vandringsleder med flera naturreservat och många sjöar. Det finns tolv vandringsstigar jämt fördelade i området av olika längd: från 1,6 till 6 km. Passar både hundägare, barnfamiljer eller ensamma vandrare.

Surflänk till annan webbplats

Surf funkar året runt så länge man har våtdräkt och isen inte täckt vattnet vid kusten (vilket händer väldigt sällan på den här breddgraden). Vare sig du gillar kite, vind, våg eller SUP finns det goda surfmöjligheter i Varberg. Vilken är du sugen på?

Kattegattsledenlänk till annan webbplats

Tycker du om att cykla? Då är den vackra och vattennära Kattegattsleden ett hett tips. Den 395 km långa leden går hela vägen från Göteborg och ner till Helsingborg via Varberg. Njut av vackra vyer, stanna för en medhavd fika och rör samtidigt på kroppen.

Tennis

I Societetsparken och Stenbrottet finns fem grusbanor totalt. I mån av tillgång finns möjlighet att hyra utrustning. Utökade öppettider på sommaren vid vackert väder. Tidbokning av banor sker på webben. 

Skidorlänk till annan webbplats

När kylan kommer men snön uteblir täcks marken i utvalda delar av Åkulla med konstsnö. Här kan du åka längdskidor under vintermånaderna. En exotisk företeelse på dessa breddgrader! Under säsongen december till mars garanteras åkbara skidspår i Åkulla minst 30 dagar med en längd av 700 meter. När alla spår är utlagda finns 3,1 km preparerade spår.

Skateboardlänk till annan webbplats

Gillar du att skejta? I Varberg finns en skateboardhall där du både kan köra bowl och street. Vill du hellre skejta utomhus finns en skateramp i Sjöallén.länk till annan webbplats

Utmaningarlänk till annan webbplats

På Johnssons gård håller Golden Wellnesslänk till annan webbplats till med fullt av utmaningar för den aktiva. Varför inte testa på Superstars (med kända övningar från TV-programmen Superstars, Mästarnas Mästare och Farmen), Bonnaracet (där du ska köra skottkärra, välta däck, bära vattendunkar och dra pall), hinderbana eller 5-kamp?

Senast ändrad: 2019-04-18