Choose language
Other:

4 favoriter i Apelviken

Apelviken bjuder på en bred och över en kilometerlång strand. Viken är långgrund så här är det tryggt för barnen att bada. På stranden finns det områden för bollspel och tillrinnande vattendrag som är populära för de minsta att bygga dammar och leka vattenlekar i. För ungdomar och vuxna finns det stort utbud av aktiviteter på och längs med stranden.

SUP en ny folkrörelse

Att paddla ståendes på en surfbräda, Stand Up Paddle, har blivit något av en folkrörelse i Sverige och världen. I Apelviken har du möjligheten att utöva SUP i alla dess former beroende på vinden. En lugn dag där vattnet ligger platt är perfekt för alla som vill prova på. Blåser det kan du utmana dig att paddla med eller motvind eller våg-supa, alltså att rida vågorna med din SUP-bräda. I Apelviken finns det möjligheter till att hyra och gå kurser.

Äta gott

Längs med Apelvikens strandväg hittar du en rad serveringar som alla håller fantastisk nivå. Restaurang Solviken längst norrut passar hela familjen. Brittas Strandveranda bjuder på klassiska burgare och pizza och musik. Längre söderut hittar du Whiteguide-restaurangen John’s Place. En bit längre ner finns foodtruck-bussen Le Roulant, sedan Maja’s med egen ekologisk trädgård intill färgsprakande Surfer’s Saloon. Längst söderut hittar du &Olles för god crossover mat.

Kite-, vind- och vågsurf

När det blåser kan du ägna dig åt din favoritvattensport eller gå en kurs. Men vi varnar dig för att det är lätt att bli beroende. Oavsett om du testar kite-, vind- eller vågsurf i Apelviken kommer du att göra det med duktiga och hängivna instruktörer som ser till att du får en oförglömlig dag i Apelviken.

Boende

Destination Apelviken vid vikens norra udde erbjuder flera boendealternativ; camping, lägenhetshotell, stugor och konferens i ljusa lokaler med havsutsikt. ApelvikStrand har härliga strandhus där du bor granne med sanddynerna och får ett fantastiskt läge i närheten av Surfer’s och John’s Place.

På parkeringen på andra sidan gatan från ApelvikStrand finns det möjligheter till uppställning av husbil. Surfer’s erbjuder fina lägenheter alldeles intill Surfer’s Saloon och med surfskolan runt hörnet.

Senast ändrad: 2017-12-18