Choose language
Other:

Varberg för en billig peng

Varberg är fullt av möjligheter och saker att upptäcka även om du vill spara på slantarna. Vi har satt ihop en lista med billigare alternativ för dig som vill hitta på något i Varberg.

Getterön

Naturum


På Naturum Getterön, som ligger i kanten av ett naturreservat, kan du andas in lugnet i de natursköna omgivningarna. Här kan hela familjen förena lek med lärande med de många olika aktiviteterna. Det rika fågellivet gör området unikt och utsikten kan förföra vem som helst. Har du barn med dig? Då får ni inte missa skattjakten ute i naturen som leder fram till en skatt! Skattjaktens frågor byts ut vid varje månadsskifte så varför inte göra denna roliga aktivitet till den nya familjefavoriten?
Öppet: alla dagar 10.00 – 16.00
Pris: gratis
Läs mer: www.getteron.com Länk till annan webbplats.

Kallbadhuset

Kallbadhuset


Stolt står Varbergs kallbadhus på sina pelare ute i havet. Det byggdes 1903 är det enda på någon västkustbadort som bevarats. Här kan du njuta av ett energigivande och svalkande dopp i havet året runt. Passa också på att slappna av i en varm och skön bastu i Kallbadhuset med utsikt över Kattegatt.
Vill du inte bada är det lika trevligt att bara ta en fika och njuta av arkitekturen, havet och utsikten över fästningen.
Öppet: onsdag 13.00-20.00, lördag - söndag 9.00-17.00
OBS: entrén stänger en timme innan badet
Pris: 70 sek från 16 år, 35 sek för 15 år och nedåt
Läs mer: www.kallbadhuset.se Länk till annan webbplats.

Spööökitetsparken

Spööökitetsparken


Spööökitetsparken i Societetsparken är Varbergs första utflyktslekplats och har temat lokalhistoria och spöken. På lekplatsen finns det bland annat ett spökhus, fladdermöss och en spökskog, konstgräsklädda fästningsväggar och studs- och hängmattor. Perfekt barn som vill klättra, gunga och busa.
Öppet: alltid
Pris: gratis
Läs mer: www.varberg.se/upplevagora Länk till annan webbplats.

Hallands kulturhistoriska museum

Hallands kulturhistoriska museeum


Hallands kulturhistoriska museum ligger i Varbergs fästning mitt i Varberg. I lokaler där historien bokstavligen syns i väggarna visas utställningar som är gjorda för att tilltala olika åldrar och intressen. Missa inte Bockstensmannen, ett pålat mosslik med otroligt välbevarade kläder från medeltiden.
Öppet: tisdag – fredag 10.00 – 16.00, lördag – söndag 12.00 – 16.00
Pris: vuxen 80 sek, pensionär eller student 60 sek, 0 – 19 år gratis
Läs mer: www.museumhalland.se Länk till annan webbplats.

Vandringslederna i Åkulla bokskogar

Åkulla


Åkulla bokskogar har 50 km2 vandringsleder, flera naturreservat och många sjöar. Här hittar du tolv vandringsstigar som är jämt fördelade i området och är från 1,6 till 6 km långa. Alla är mycket väl markerade och passar för såväl barnfamiljer som erfarna vandrare som vill ut i naturen. Passa också på att ta en titt på Brexells stenar som ligger i skogarna. Stenarna har anor från 1800-talet och har tankespråk inhuggna i sig. Annorlunda och spännande!
Öppet: alltid
Pris: gratis
Läs mer: www.akullabokskogar.nu Länk till annan webbplats.

Brukets lekland

Leka


Leklandet är en del av aktivitetscentret Bruket. Här kan alla barn busa och leka så mycket de vill. De kan klättra, åka i rutschkanor, hoppa på studsmattor, prova på att cykla eller spela basket medan föräldrarna kopplar av i caféet. Här finns plats för både stora och små.
Öppet: tisdag – söndag 10.00-18.00
Pris: 0 – 1 år gratis i äldre syskons sällskap, 0-1 år 30 sek utan äldre syskon, 1 – 2 år 60 sek, 2 – 15 år 120 sek
Läs mer: www.bruketvarberg.se/lekland Länk till annan webbplats.

Senast ändrad: 2019-08-01