Choose language
Other:

Utomhusträning på vintern

Vinter behöver inte betyda inomhusträning! I Varberg finns massvis av utomhusaktiviteter som piggar upp även de kalla månaderna. Ta vara på den friska luften och vinterns dagsljus med någon av följande utomhusträningar.

Discgolf


Discgolf

Ta dig till Håstens naturområde och spela i deras discgolfpark! Det enda du behöver för att spela är en egen disc (frisbee). Discgolf spelas genom att kasta sin disc till discgolfkorgen som är motsvarande ”mål” till det traditionella golfhålet. Banan är alltid öppen och behöver inte bokas. Läs mer. Länk till annan webbplats.


Skridskor

Packa matsäcken och ta med dig skridskorna för en härlig dag på Sjöaremossens isbana. Isbanan ligger i Väröbacka, cirka två mil norr om Varberg. Banan är normalt öppen från november till och med februari men detta kan variera beroende på väderleken. Läs mer.  Länk till annan webbplats. 

Cykling


Cykling

Passa på att cykla en kall vinterdag när det inte är halt på vägarna. Cykling passar alla åldrar och är en effektiv motionsform. När du cyklar i Varberg passerar du både hav, sjöar, skog, sevärdheter och mysiga fikaställen. Variera din cykeltur med mindre landsvägar, småvägar längs med havet och skogsstigar. Du missar väl inte Kattegattsleden som blev årets cykelled i Europa 2018. Här kan du läsa mer och hitta cykelleder.


Elljusspår och motionsspår

Gör dig redo för en löprunda eller en promenad i Varbergs trevliga motionsspår. I anslutning till motionsslingorna i Påskbergsskogen, Bua och Håsten finns även utegym att komplettera träningen med. Läs här för mer information om spåren. Länk till annan webbplats.


Vandringsleder och strövområden

Idag finns ett antal stråk både i och utanför Varberg. Njut av promenader vid havet längs Strandpromenaden eller varför inte vandra i den vackra naturen i Hallandsleden? Läs mer. Länk till annan webbplats.

skidåkning


Skidåkning

Låna skidor eller ta med egna för ett vintrigt skidpass i Åkulla. Här finns Hallands finaste konstsnöanläggning för längdskidåkning. Packa matsäcken så ses vi i spåret! Läs mer. Länk till annan webbplats.

Senast ändrad: 2019-02-25