Choose language
Other:
Sportlov

Sportlov

Sportlovet bjuder på en fullspäckad vecka med roliga och blandade aktiviteter för alla åldrar. Här hittar du ett axplock av de aktiviteter som finns att välja och vraka bland! Här hittar du alla Varbergs lovaktiviteterlänk till annan webbplats.

Ta sportlovsbussen till Åkulla

Åkulla bokskogar, hela vecka 8

Sportlovet betyder snö, skidor och pulka för många. I Varberg är vi inte så bortskämda med snö, men som tur var finns Åkulla där det läggs ut konstsnö! Under sportlovet vecka 8 kommer Sportlovsbussen köra ut till Åkulla för att lediga ska kunna njuta av snö, skidor och pulkaåkning. Bussen går till Åkulla fyra gånger om dagen hela sportlovsveckan och är gratis för alla. Läs mer om bussen och se tidtabellen här.

Snökonstaktivitet och häftiga experiment

Åkulla skidspår, torsdag 21 februari kl 13.00 - 15.00

Fira 50 år sedan första månlandningen genom att skapa ett fantasifullt månlandskap i snö och gör häftiga experiment på tema rymden. Aktiviteten hålls vid Åkulla skidspår så passa på att ta Sportlovsbussen dit. Läs merlänk till annan webbplats.

Familjefest med Barnens Vasalopp

Åkulla skidspår, lördag 23 februari kl 10.00 - 14.00

Upplev en riktig familjefest! Ta på skidorna för att delta i Barnens Vasalopp, vinn tävlingar, dansa loss på vinterdiscot, upplev ett godisregn, åk pulka och mycket mer! Läs mer.

Sportlovsläger med övernattning

Stättareds 4H-gård, lördag 16 - söndag 17 februari

Börja veckan med ett mysigt läger! Sköt om djuren, laga mat, lär känna nya kompisar, lek och ha kul! Från 8 år. Läs merlänk till annan webbplats.

Teater Klä på Klä av

Kulturhuset Komedianten, lördag 16 februari 11.00-11.40 och 13.00-13.40

Varför är det så svårt att ta på sig strumporna? Hur gör jag? Vem blir jag? Klä på Klä av handlar om något av det första vi lär oss – att ta på kläderna. En underhållande och igenkännbar teater för åldern 2-4 år. Läs mer.länk till annan webbplats

Dans-workshop

Kulturskolan, måndag 18 och tisdag 19 februari 16.15 - 19.00 

Dansa dig in i dansens värld och testa på showjazz och streetdance. Träffa nya och gamla vänner. Ingen förkunskap krävs. Ålder: 8-10 år och 11-13 år. Läs merlänk till annan webbplats.

Pelle Svanslös-pyssel

Veddige bibliotek, 18-22 februari varierande tider

En mysig aktivitet för de allra minsta, där barnen får färglägga, måla och pyssla med Pelle svanslös-tema! Från 3 år. Läs merlänk till annan webbplats.

Sportlovsgolf

Blixtorps golfbana 18-21 februari

Vad är väl en mer passande aktivitet på sportlovet än inomhusgolf? En rolig aktivitet för åldrarna 7-16. För nybörjare finns klubbor att låna. Läs merlänk till annan webbplats.

Hur lät musiken på medeltiden?

Hallands kulturhistoriska museum, 18 februari  12.30-13.30

Orkar du få ljud i en säckpipa? Går det verkligen att spela musik med snäckskal och vassrör? Detta är något Jesper Hillblom kan svara på när han berättar och visar musik och instrument från medeltiden. Passa även på att testa ett instrument du aldrig tidigare testat! För alla åldrar. Läs merlänk till annan webbplats.

Prova på badminton

Mariedalsskolans idrottshall, 18 februari 16.30 - 17.30

Ta med en kompis och prova den roliga sporten badminton! Inga förkunskaper krävs, ålder 7-12 år. Läs merlänk till annan webbplats.

Just Dance – Tv-spel och Disco

Kulturhuset Komedianten, 20 februari 13.00-15.00

Dansa till tv-spelet Just Dance och avsluta 14.30 med disco! Stanna så länge du vill och behöver du en paus i dansen kan du istället vika origamilänk till annan webbplats på barnavdelningen i biblioteket. Från 7 år. Läs merlänk till annan webbplats.

Författarbesök: Camilla Jönsson

Kulturhuset Komedianten, 19 februari 15.30 - 16.30

Camilla Jönsson som är författaren av spökhistorierna Svart vatten, Snöängeln, Bottenlös kommer för att berätta om sina böcker och hur en berättelse blir läskig. Passa på att fråga en författare om det du funderar över eller be om en autograf! Ålder 10-14. Läs merlänk till annan webbplats.

Fler sportlovsaktiviteter hittar ni här.länk till annan webbplats

Senast ändrad: 2019-02-11