Choose language
Other:
Apelviken

Skönt häng i Apelviken

Tre kilometer söder om Varbergs centrum breder Apelviken ut sig med sin underbara sandstrand och böljande sanddynor som för tankarna till sydligare breddgrader. Hit åker man för att bada under den stekande solen, surfa en blåsig dag eller äta en mysig middag med utsikt över havet; det finns alltid en anledning att vara i Apelviken.

Längs den svenska västkusten finns det många fina ställen att besöka men få har så mycket att erbjuda som Apelviken. Oavsett väder, året runt, hittar du alltid något att göra. Men vi ska inte sticka under stol med att just sommaren är högtid för viken. För den morgonpigga erbjuder Apelviken en skön promenad i sanden i sällskap av bara några få joggare, några som rastar hunden och en och annan som tar ut sin SUP-bräda i vattnet. Blåser det sydväst eller väst rullar fina vågor in i viken och du får möjligheten att surfa, oavsett om det är kite, vindsurf eller vågsurf som är din favoritsport. Apelviken är känd som ett mecka för surfing.

Under dagen ökar sakta men säkert antalet besökare och en fin sommardag sjuder det av liv i Apelviken. Här kan du spela fotboll, volleyboll, ta ett skönt dopp eller bara slappna av på en solstol. Så småningom vaknar också utbudet av restauranger till liv. Från Kusthotellet vid Kåsa-stranden, Lilla Apelviken, Solviken och Nisses Bodega i norr till &Olles längst söderut. 

Följer du stranden så hittar du massor av ställen som erbjuder skönt häng och det mesta i mat- och dryckesväg, från lokalproducerat hos Brittas, vällagat hos John’s, mat och musik hos Majas till färgglada rätter med surfinspiration hos Surfer’s Saloon.

biljett till strandtåget


Till Apelviken med Strandtåget
Strandtåget har i många år tagit resenärerna tur och retur från Societén inne i Varberg, längs strandpromenaden, till Apelvikens camping. Läs mer om Strandtåget Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Det bästa med Apelviken är känslan av att hela tiden mötas av glada människor. Det har kommit att bli en form av självuppfyllande profetia att vara glad i Apelviken och det känns som att alla är med på det tåget. Det är underbart!, berättar Olle Borgman som tillsammans med sin kompanjon Frida driver &Olles.

Vi jobbar stenhårt för Apelviken som en destination tillsammans med övriga näringsidkare här i viken. Zlatan hade nog uttryckt det som att det är kollektivet som gör det unikt och det är lite så vi jobbar här nere. Vi hjälper varandra att göra Apelviken till en destination för alla, tilläger han.

Oavsett om du vill surfa, lyssna på bra konserter, äta god mat eller bara bada och ha det gott, välkommen till Apelviken!

Senast ändrad: 2022-07-07