Dölj meddelandet
Vi måste alla hjälpas åt att minska smittspridningen av covid-19. Här hittar du de råd och rekommendationer som gäller för besökare.
Läs mer
Choose language
Other:

Skattjakt och vilda djur på Getterön

På Naturum Getterön kan du andas in lugnet i de natursköna omgivningarna och hela familjen kan förena lek med lärande med de många olika aktiviteter som erbjuds. Det rika fågellivet gör området unikt och utsikten kan förföra vem som helst.

Naturum Getterön ligger i utkanten av Getteröns naturreservat och erbjuder utställningar och aktiviteter för alla som vill lära sig mer om djur och natur. Både unga, gamla och hela familjer kan njuta av utsikt, natur och de vackra fåglarna. På nedervåningen finns en familjevänlig utställning om fågellivet i reservatet och naturen i Halland, och på övervåningen finns flera olika tillfälliga utställningar. Här kan man med andra ord aldrig tröttna! Naturum Getterön arbetar för att hela familjen ska kunna ha roligt och lära sig mer, och de många aktiviteterna lämnar lite att önska.

Naturum

Ta med hela familjen på en spännande skattjakt ute i naturen!
I omgivningarna runt Naturum finns en skatt gömd och svarar du rätt på frågorna på vägen kommer du vidare och kan hitta skatten. Här kan lek och lärande kombineras ute i naturen och både barn och vuxna kan få mer kunskap om djur och natur. Skattjaktens frågor byts ut vid varje månadsskifte så varför inte göra denna roliga aktivitet till den nya familjefavoriten? Skattjakten kan du gå alla veckans dagar. Om du är nyfiken på hur honungsbiet bor och lever kan familjen besöka Naturums visningskupa på lördagar. Honungsbiet är ett av jordens viktigaste nyttodjur och här kan du ställa massvis med frågor och bina, deras liv och hur honungen produceras.

På Naturums tipspromenad kan hela familjen lära sig ännu mer om djur och natur. Gå tipspromenaden och få reda på nya, förvånande fakta!Tipspromenaden är tillgänglig alla veckans dagar.

Är du morgonpigg? Missa då inte Fågelmorgon som hålls 9.00 – 10.00 varje lördag. Där får du lära dig mer om fåglar och bekanta dig mer det unika fågellivet i naturreservatet. Guidningen anpassas efter deltagarnas intresse och kunskapsnivå.

Alla aktiviteter är gratis och detta är det perfekta stället att förena nytta med nöje. Både barn och vuxna kan lära sig mer om djur och natur genom spännande familjeäventyr i reservatets fantastiska natur.

Senast ändrad: 2020-07-02