Choose language
Other:

Skate i Varberg

Skateboardkulturen är stark i Varberg och här finns flera grymma spots att åka på. Betongparken Varbergs Skateboardarena i Breared har allt du behöver för en riktigt nice skatesession. Packa med brädan på semestern och ut och kör bara!

Varbergs Skateboardarena i Breared

Varbergs Skateboardarena är ett samarbete mellan skateföreningarna Varberg Skateboardklubb och Ufo2000. Den sträcker ut sig över en ca 1700 kvadratmeter stor yta bredvid idrottshallen i Breared. Den slätpolerade betongen är uppdelad i fem sektioner: En stor pool, en minibowl, en snakerun, en street-del med trappor och räcken och en nybörjarvänlig platt yta.

Detaljer i och kring parken har hämtat inspiration från Varbergs historia med stenindustrin och fästningens arkitektur. De klassiska poolkanterna av betong blandas med stål och handborrad granit för en minst sagt unik look. Mellan två av sektionerna står en mäktig mur av sten redo för den som vågar sig högst upp. Kvällsbelysning, toalett och kioskverksamhet gör att du kan stanna länge.
Läs mer om Skateboardarenan Länk till annan webbplats.

Rampen – Hamnpaviljongen

Vid Hamnpaviljongen finns en riktigt bra miniramp som Varbergs skateföreningar byggt. Rampen är en träffpunkt för skejtare och det är fritt fram att använda den gratis.

Minirampen i Apelviken

I hjärtat av Apelviken ligger Surfers Center med en miniramp som är öppen året runt. Öva dina konster i vackra Apelviken med närhet till sol och bad.

Ankarskolan och Trönningeskolan

På skolområderna finns enklare rails, boxar och hopp. Dessa två skatespots är mycket populära och lättåkta med många roliga features.

Varbergs skatehall

Varbergs skatehall är en inomhushall på 280 kvadratmeter med minibowl och street. Hallen drivs av Varbergs Skateboardklubb och är stängd under sommaren men kan vara öppen vid regn.
Läs mer om skatehallen Länk till annan webbplats.

Senast ändrad: 2021-05-25