Choose language
Other:

Sensommarens stora evenemang

Sommaren är inte över än! Vare sig du börjat jobba (då finns kvällarna och helgerna för njutande) eller har semester kvar så finns det mycket sommar kvar att njuta av i Varberg. Bland annat roliga evenemang! Här har vi listat sensommarens evenemang du inte får missa!

Andreas Lundstedt - Sveriges discokung åker på turné i sommar! Andreas Lundstedt började sin karriär i gruppen Stage Four - tillsammans med Peter Jöback, Lizette Pålsson och Lisa Nilsson. Men det är från gruppen Alcazar vi känner honom allra bäst, och från Melodifestivalen, där han medverkat vid nio tillfällen på alla möjliga olika sätt. Nu står han på egna ben på Majas lilla innescen med plats för endast 150 lyckliga gäster.

Strömma Farmlodge bjuder in till en kväll i hårdrockens tecken. Göteborgsbandet Mustasch kommer och river loss sina låtar i den lantliga idyllen. Varbergsbandet Järnet kommer vara förband nere på gårdsplanen.

Varje torsdag mellan den 27 juni - 8 augusti är det skönt häng på Torget i Varberg. Som alltid blir det goda chanser för dig som gillar att shoppa på kvällstid, med extraöppet i Varbergs butiker. Det blir även pop-up-butiker med fina erbjudanden. Förra årets succé Krogtorget är tillbaka, där flera restauranger från Varberg går samman och bygger upp en tillfällig Torgrestaurang varje Långtorsdag med servering av god somrig mat och dryck.

För barnfamiljer finns det både tivoli och ett stort hoppborgsområde, pop-up-butiker, godisregn och scenunderhållning med Enoch Nitti tillsammans med gästartist Linnea Höök.

I sommar ger sig Ulf Lundell ut på Sverigeturné och sprider sin musik över vårt avlånga land. Med ett nysläppt album och en lång och gedigen artistkarriär bakom bjuds det garanterat på både gamla och nya pärlor från scenen. Den 2 augusti kommer han till Varberg!

Varje torsdag mellan den 27 juni - 8 augusti är det skönt häng på Torget i Varberg. Som alltid blir det goda chanser för dig som gillar att shoppa på kvällstid, med extraöppet i Varbergs butiker. Det blir även pop-up-butiker med fina erbjudanden. Förra årets succé Krogtorget är tillbaka, där flera restauranger från Varberg går samman och bygger upp en tillfällig Torgrestaurang varje Långtorsdag med servering av god somrig mat och dryck.

Den sista Långtorsdagen för säsongen bjuder på tivoli och ett stort hoppborgsområdeoch godisregn. det blir två filmer på den myisga utomhusbion: Paddington 2 för de lite mindre barnen och publiksuceén A Star Is Born med Lady Gaga och Bradley Cooper i huvudrollerna.

Helgen den 17-18 augusti kommer besöksmålen i Tvååker att ha öppet och erbjuda spännande, jordnära och lantliga upplevelser.

Bland våra besöksmål i och omkring Tvååker utanför Varberg i Halland hittar du allt från lantliga caféer, restauranger och pubar till trädgårdar och gårdsbutiker. Hos oss kan du handla närodlat kött & grönsaker. Fynda konsthantverk, kläder, köp sticklingar & växter.
Fika och njuta av nybakat, göra loppisfynd, besöka lantgårdar, världsarv och klappa lantdjur. Du kan handla fisk, bär, ägg & delta i aktiviteter som ponnyridning, yoga samt övernatta på mysiga B&B och lanthotell.

Den 24-25 september 2019 arrangeras femte upplagan av Farmers Market, en skördefestival i härlig halländsk Nashville-stämning med mat, musik, kreativitet och sköna möten. Här firar och hyllar man alla matproducenter som huserar i Hallands län med omnejd. Som besökare kan du handla, smaka på och njuta av lokala råvaror från producenter med passion i blick, uppleva musik från artister och möta designers från västkusten som säljer sina kreationer.

Åk ut på landet och upptäck våra besöksmål norr om Varberg. Här hittar du caféer, hantverk, glass, restauranger, Grönsaker, gårdsbutiker och mycket mer, allt är närodlat. Kom ut på gårdarna och titta på djuren, besök butikerna, ta en fika, ät en bit mat och bara njut utav livet på landet!

Bockstensturen är en mountainbiketävling i skog och mark runt om i Varberg. Här finns distanser som passar alla oavsett om du är nybörjare eller elit. Med start och mål i centrala Varberg är det kul att titta även om du inte tävlar själv. Kul!

En vik, sjuk krogar, sju länder och tjugoåtta olika viner.
I sensommaren, när solen fortfarande värmer och man vill hålla kvar kvällen lite längre ställer viken till med ett riktigt vinkalas. Sju krögare har valt ut fyra viner var som representerar deras krog, deras mat och ambition, platsen vi finns på och platser dit vi reser för att hämta inspiration.
År 2017 var det premiär för Vinfestival Apelviken. Det blev en hejdundrade succé, människor drog från krog till krog, dansade och sjöng. Vinet tog slut men folk var lika glada ändå. Krögarna i Apelviken gjorde om det 2018. Och de gör om det i år igen!

Senast ändrad: 2019-07-29