Choose language
Other:
Middag

Restauranger och fik i Varberg omnämnda i White Guide

Är du sugen på riktigt god mat eller en fantastisk fika? Varbergs matkultur går inte av för hackor! Vi har listat de restauranger och fik som omnämns i den prestigefyllda White Guide.

Två mil från Varberg mitt Åkulla bokskogar ligger en gömd pärla för det ovana ögat - Öströö fårfarm med café. Här är allt ekologiskt och gården har eget slakteri. I caféet förädlas gårdens egna produkter till pålägg i goda smörgåsar, charktallrik och hembakat fika på ekologiska råvaror.
Under vintern eller kalla och regniga dagar kan man att kura i Öströös ombonade brännvinskällare från 1700-talet och under våren och sommaren är avnjuts fikan bäst tillsammans med fågelsång ute i fårhagen.

Omnämnt i White Guide 2019.

Restaurang Äng ligger på vackra Ästad Vingård drygt en mil från Tvååker. På Äng utforskar man halländska smaker och råvaror från nära skogar, ängar, gårdar och vatten och varje dag börjar med en skörderunda i skogen. Avsmakningsmenyn förändras i takt med växtsäsong, skörd och årstidernas egen karaktär. Det kreativa arbetet leds av köksmästare Filip Gemzell som tillsammans med kockar och sommelierer presenterar en halländsk avsmakningsmeny med lokala drycker och viner från hela världen.

Omnämnt i White Guide 2019.

I fiskeläget Träslövsläge, strax utanför Varberg, ligger en fisk- och skaldjursrestaurangen Joels brygga alldeles intill Kattegatt. Mer havsnära än så här kan det inte bli! Tång, fisk och skaldjur är närproducerat - allt för en hållbar miljö. På Joels brygga är rätterna okomplicerade, till exempel spätta med smörstekta champinjoner, skirat smör och citron eller sjötunga med vitvinssås. Är du sugen på förrätt så ger havskräftor, räkpåse eller ostron en utmärkt start på middagen. Vinlistan består av mycket ekologiskt.

Omnämnt i White Guide 2019.

John's Place erbjuder god mat i rustik miljö nästan i havet. John's har ett fantastiskt läge mitt på stranden i Apelviken vilket ger gästerna en underbar utsikt.  John’s är välkänt för sin meny med träkolsgrillat kött och fisk lagat på öppen eld. Menyerna är säsongsbaserade så att råvarorna tas tillvara när de är som allra bäst. Missa inre det härliga hänget under sommarmånaderna - en härlig afterbeach-miljö precis vid havet.

Omnämnt i White Guide 2019.

Majas vid havet är en riktigt institution i Varberg. Här hålls det intima konserter med både små och stor namn under sommarmånaderna. Majas bjuder på en krock mellan avslappnat strandnära häng i Apelviken och god mat. Här är det alltid ekologiskt och närproducerat. Korvrulle gjord från lamm på den egna gården, kalv från grannen och hjort från Ulvereds hjorthägn är omtänksamt och perfekt tillagat.

Omnämnt i White Guide 2019.

Mitt på gågatan i centrala Varberg hittar du Kassett - Kaffe Etc, ett fik för alla som gillar riktigt gott kaffe. I en unik lokal, byggd i slutet av 1700-talet, varvar de café med delikatesser, kaffe och te i lösvikt, choklad och inredning.

Omnämnt i whiteguide café 2014, 2015, 2016 & 2017.   

Senast ändrad: 2022-01-18